Menu
Brannmannskaper står ved et av ofrene ved åstedet i Cetinje, rundt tre mil vest for Podgorica i Montenegro fredag. Foto: Risto Bozovic / AP / NTB

Ti skutt og drept i Montenegro

En mann skjøt og drepte ti personer i byen Cetinje i Montenegro fredag kveld. Mannen ble deretter drept av en forbipasserende, opplyser politiet.

Av NTB | 13.08.2022 04:20:53

Kriminalitet og rettsvesen: Landets politisjef Zoran Brdjanin sier at angriperen var en 34 år gammel mann og som han kun identifiserte med initialene V.B.

Mannen brukte et jaktvåpen til å skyte to barn på åtte og elleve år, samt moren deres, som var leietakere i angriperens hus i bydelen Medovina i Cetinje, opplyser Brdjanin.

Deretter gikk gjerningsmannen ut på gaten og skjøt tilfeldig mot 13 andre personer. Sju av dem ble drept, forteller politisjefen videre.

– På nåværende tidspunkt er det uklart hva som fikk V.B. til å begå denne fryktelige handlingen, sier Brdjanin.

Etterforskningsleder Andrijana Nastic sier at gjerningsmannen ble drept av en forbipasserende. En politibetjent var blant de seks sårede, opplyser hun.

Statsminister Dritan Abazovic skriver på sin Telegram-kanal at hendelsen er en tragedie uten sidestykke og at hans tanker går til «de uskyldige ofrenes familier, deres slektninger, venner og alle som bor i Cetinje».

President Milo Djukanovic kaller på Twitter hendelsen en «grusom tragedie» og ber om solidaritet med de pårørende.

Flere nyheter: