reklame for Utvik Autoservice
Menu
Det var et uvanlig oppdrag for brannfolkene i Kvinnherad. Ti pytonslanger ble hentet ut av et brennende bolighus. Foto: Kvinnherad brann og redning / NTB scanpix

Ti pytonslanger reddet ut av brennende hus i Kvinnherad

Pytonslangene som befant seg i den brennende boligen på Husnes i Kvinnherad, er reddet ut i god behold. Det er kontroll på brannen og etterslukking pågår.

Av NTB | 27.07.2020 18:17:46

Ulykker og naturkatastrofer: – Det gikk veldig fint, slangene var rolige og greie og befant seg i noen plastkasser, forteller innsatsleder Ruben Medhus i Kvinnherad brann og redning til NTB.

– Men det var jo en interessant oppgave for røykdykkerne våre, legger han til.

Ingen personer ble skadd i den kraftige brannen som etterhvert ble slokket, men Medhus forteller at både hovedetasjen og loftet i huset er helt utbrent.

– Vi har vakthold som følger med og sørger for at brannen ikke tar seg opp igjen utover natten, sier han.

– En av slangene var såpass stor at den måtte tas ut av buret og bæres for hånd ut. Den var omtrent halvannen meter lang, sier Medhus.

Huset ligger i et byggefelt på Husnes. Noen av nabohusene ble evakuert på grunn av eventuell røykdrift og spredningsfare.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Det var mandag ettermiddag, klokken 15.15, at politiet fikk melding om en brann i en bolig på Husnes i Kvinnherad i Vestland fylke.

I husets kjeller befant det seg både en propantank, ammunisjon og ti pytonslanger, som røykdykkere måtte redde ut. Brannvesen og politi fikk kontroll på propantanken i 16-tiden, og i 17-tiden opplyste politiet at alle slangene var reddet ut i god behold.

Politiet jobber mandag kveld med å avhøre huseier og vitner, opplyser Vest politidistrikt.

(©NTB)

Flere nyheter: