Menu
Det er registrert ti nye smittetilfeller i Tromsø det siste døgnet. Foto: Jil Yngland / NTB

Ti nye registrerte smittetilfeller i Tromsø

Det er registrert ti nye smittetilfeller i Tromsø det siste døgnet. Det er seks flere enn dagen før.

Av NTB | 30.06.2021 11:39:12

Medisin og helse: – Vi ser konturene av at det vil bli et større tall, sier smittevernoverlege Trond Brattland til Nordlys.

– Det vi ser, er at det er en stor gruppe sosialt aktive mennesker som ikke er vaksinert, sier smittevernoverlegen videre.

Foreløpig er det flere som har ukjent smitteopphav, men Brattland regner med at de finner smitteveiene etter hvert som smittesporingen går fremover.

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen sier mangelfulle besøkslister på kafeer og utesteder gjør kommunens smittesporingsarbeid vanskelig. Hun oppfordrer derfor folk til å alltid registrere seg når de besøker utesteder og også laste ned Smittestopp-appen.

– Det viser seg at mange som besøker utesteder i Tromsø ikke registrerer seg. Dette gjør sporingsarbeidet vanskelig og kan medføre at smitte sprer seg videre uten at vi har kontroll. De som ikke registrerer seg, vil heller ikke kunne få beskjed om at de kan ha vært utsatt for smitte. Sørg for å registrere deg når du besøker et nytt sted, sier Kristoffersen.

(©NTB)

Flere nyheter: