Menu
Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador opplyser at det pågår en stor redningsaksjon for å få ut gruvearbeidere er innesperret etter en ulykke i Nord-Mexico. Foto: Moises Castillo / AP / NTB

Ti gruvearbeidere innesperret i Mexico

Ti gruvearbeidere er innesperret etter at en kullgruve i det nordlige Mexico kollapset onsdag. Hundrevis deltar i redningsaksjonen, ifølge lokale myndigheter.

Av NTB | 04.08.2022 17:30:40

Økonomi og næringsliv: – Gruvearbeiderne er fanget mellom to 60 meter dype gruvesjakter som er oversvømt. Redningsmannskaper jobber med å pumpe ut vannet, sa forsvarsminister Agustín Rádiala torsdag.

Kollapsen skjedde etter at gruvearbeiderne brøt et nærliggende område fylt med vann. Siden har det ikke vært kontakt mellom dem og omverden, ifølge myndighetene.

Et fly fra sivilforsvaret med spesialtrente dykkere er ventet å ankomme torsdag. De skal ta seg inn i gruva når forholdene tillater det.

Ulykken skjedde i Sabinas i delstaten Coahuila i Nord-Mexico, og pårørende til de innesperrede har samlet seg ved gruva.

Lokale medier skriver at fem arbeider greide å komme seg ut og varslet om ulykken. Tre av dem er innlagt på sykehus.

Gruva ble åpnet for virksomhet tidligere i år, og de lokale myndighetene sier de ikke har mottatt noen klager på sikkerheten.

I juni og juli i fjor krevde to ulykker i Coahuila ni gruvearbeideres liv. Den verste gruveulykken i Mexico var i 2006. Da mistet 65 arbeidere livet i en eksplosjon, som også skjedde i Coahuila. Åtte arbeidere ble den gang reddet ut med store brannskader.

(©NTB)

Flere nyheter: