reklame for Utvik Autoservice
Menu
Gjermund Åsen var god da han stanget inn en corner på første stolpe etter 33 minutter. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Ti effektive Rosenborg-minutter senket ineffektive Mjøndalen

To flotte Rosenborg-mål før pause var nok for trønderne, som vant 2-0 borte mot Mjøndalen i Eliteserien lørdag. Hjemmelaget slet med uttellingen.

Av NTB | 22.08.2020 22:38:09

Sport: Etter 33 minutter steg Gjermund Åsen til værs og stanget inn 1-0 og ti minutter etterpå avsluttet Kristoffer Zachariassen et flott angrep av Rosenborg og sørget for 2-0-seier til RBK.

– Det var en arbeidsseier. Det er alltid vanskelig å komme hit. Tre poeng her skal vi være fornøyd med, sa Åsen til Eurosport etter kampen.

– Du vet det blir mye dueller, mye andreballer med mye kriging i boksene. Det her er en skikkelig deilig arbeidsseier, supplerte Zachariassen med, i intervjuet med de to målscorerne.

Dino Islamovic misset et straffespark med et kvarter igjen å spille og Rosenborg fikk flere sjanser til å pynte på resultatet, men 2-0 holdt seg ut kampen.

Mjøndalen hadde kjempemuligheter i starten av begge omgangene, men de brunkledde klarte ikke å sette ballen i mål.

Rosenborg går dermed opp igjen på 4.-plass etter at Vålerenga hadde lånt den plasseringen på tabellen i noen timer etter deres seier mot Sandefjord tidligere på dagen. RBK er nå bare ett poeng bak Odd på 3.-plass.

Mjøndalen kom til kampen med to strake 1-0-seiere, men klarte verken å holde nullen eller score denne gangen. De står igjen med 14 poeng etter 14 kamper.

Den viktigste redningen kom etter elleve minutter av kampen, da han stoppet en farlig avslutning fra Shuaibu Ibrahim. Det var den klart største sjansen den første halvtimen, før Rosenborg skrudde opp tempoet det siste kvarteret av 1. omgangen.

Hjørnesparket etter 33 minutter var perfekt utført. Vegar Eggen Hedenstad slo inn knallhardt på første stolpe, der Åsen møtte ballen med pannebrasken.

I det 43. minutt var det også tilnærmet perfekt utførelse da Pål André Helland sendte en nydelig pasning til Zachariassen, som kunne sette sitt sjuende mål for sesongen, med mål i tredje kamp på rad.

Ti minutter etter hvilen fikk Mjøndalen sin andre kjempesjanse for dagen. Alexander Betten Hansen slo et flott innlegg til Tonny Brochmann som fikk stå upresset midt foran mål fra vel ti meter, men dansken satte skuddet utenfor.

– Flaut og pinlig, fy f.., jeg vet ikke hvordan jeg kunne bomme så feil på den. Jeg tror hvis jeg hadde sett den kunne vi kommet tilbake i kampen og kanskje også tatt tre poeng, sa Brochmann.

Etter 70 minutter fikk Hedenstad en dobbeltsjanse foran mål og sju minutter senere fikk Dino Islamovic sjansen fra krittmerket etter en kontroversiell dommeravgjørelse.

Erlend Dahl Reitan falt forholdsvis lett i feltet, men dommer Espen Eskås var ikke i tvil og dømte straffespark til store protester fra Mjøndalen.

Islamovic, som nok en gang fikk sjansen framfor Torgeir Børven, tok et lignende straffespark som han gjorde forrige runde da han scoret fra elleve meter, men denne gangen ble det bom. Mjøndalen-keeper Sosha Makani var med på notene da Islamovic prøvde å vente ut keeperen.

Neste runde tar trønderne imot Stabæk på Lerkendal, mens Mjøndalen skal reise til Skien og møte nettopp Odd.

Julian Faye Lund som har hospitert i RBK-målet etter skaden til André Hansen, sto nok en god kamp for Rosenborg. Oslo-gutten var på utlån hos Mjøndalen forrige sesong og holdt nullen i returen på sin gamle hjemmebane.

Det virket som lufta gikk litt ut av hjemmelaget med kjempemissen, for resten av omgangen fikk Rosenborg gode muligheter til å øke ledelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: