Menu
Hvis vi ikke behandler klimaendringen som en krise, klarer vi ikke å løse problemet, sier Greta Thunberg. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix

Thunberg: – Ingenting har egentlig blitt gjort

Selv om hun har vært med på å øke oppmerksomheten og skape en klimabevegelse, sier Greta Thunberg at ingenting egentlig har skjedd.

Av NTB | 21.01.2020 09:09:55

Vær: – CO2-utslippene har ikke gått ned, og det er det vi prøver å oppnå. Vi kjemper alle for miljø og klima, sa Thunberg i en paneldebatt med andre unge miljøaktivister i Davos tirsdag. Den svenske tenåringen deltar for andre gang på Verdens økonomiske forum (WEF) i den sveitsiske byen.

Samtidig sa hun at «mye har skjedd som ingen kunne forutse» i det halvannet året som har gått siden hun startet sin skolestreik for klimaet.

– Det er ikke bare meg, men unge mennesker fra mange steder har presset på og skapt en allianse av bevegelser. Det er stort. Generelt sett er folk mer bevisste nå.

– Vi må begynne å lytte til vitenskapen. Vi må behandle dette som den krisen det er, ellers kan vi ikke løse den.

16 år gamle Salvador Gomez-Colon fra Puerto Rico advarte mot å gjøre klimasaken til et politisk spørsmål.

– Klimakrisen er ikke politisk, den bare er. Og først når vi tar til oss det, får vi gjort noe, sa han.

– Jeg har lyst på priser … Sett pris på meg ved å foreta de endringene jeg ønsker å se, sa Autumn Peltier fra Canada. Gomez-Colon sa også at den nye generasjonen ikke kommer til å vente 5, 10 eller 20 år på endring.

– Vi er ikke fremtiden. Vi er nåtiden, og vi handler nå.

På spørsmål om hva hun håper vil skje det neste halvannet året, var hun klar:

De unge aktivistene var også opptatt av ikke bare å bli lagt merke til, men faktisk lyttet til.

(©NTB)

Flere nyheter: