Menu
Kristian Thorstvedt er ferdig i belgiske Genk og gjør overgang til Serie A-klubben Sassuolo. Foto: Annika Byrde / NTB.

Thorstvedt klar for Sassuolo i Serie A

Kristian Thorstvedt (23) selges fra belgiske Genk og går til Serie A-klubben Sassuolo. Nordmannen har skrevet under på en femårskontrakt med italienerne.

Av NTB | 12.07.2022 09:41:05

Sport: Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Ifølge Eurosport betaler Sassuolo rundt ti millioner euro (102,61 millioner kroner) for Thorstvedt.

I Serie A-klubben blir Thorstvedt lagkamerat med Emil Konradsen Ceïde, som fikk seks innhopp for klubben etter overgangen fra Rosenborg i januar.

Thorstvedt har bundet seg til klubben de neste fem sesongene fram til sommeren 2027.

Thorstvedt slo gjennom i Viking som 18-åring, hvor han noterte seg med 22 mål og sju målgivende på 57 kamper for Stavanger-klubben.

«Genk takker Kristian for alt han har gjort for klubben vår og ønsker ham lykke til i hans videre karriere», skriver den belgiske klubben på sine nettsider.

– Jeg har virkelig nytt min tid her. Jeg må si takk til alle supporterne, lagkamerater og ansatte i klubben, sier Thorstvedt i en videohilsen.

Julian Kristoffersen var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024. Martin Palumbo var på lån fra Udinese til Juventus forrige sesong.

Sassuolo endte på 11.-plass i ligaen sist sesong.

Reisen gikk så videre til belgiske Genk, hvor han var med å vinne den belgiske cupen i 2021. 23-åringen har scoret 17 mål og assistert seks ganger på sine 87 kamper for Genk.

Midtbanespilleren blir den åttende nordmannen i Serie A. Fra før er Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i Sampdoria, mens Emil Bohinen og Erik Botheim nylig har signert for Salernitana.

(©NTB)

Flere nyheter: