Menu
Elise Thorsnes (til høyre) scoret det eneste målet i tirsdagens cupkvartfinale da Avaldsnes slo Arna-Bjørnar, men en dommerfeil på overtid kan føre til at kampen måt spilles igjen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Thorsnes sendte Avaldsnes til semifinale i cupen – Arna-Bjørnar varsler protest

En tidlig scoring av landslagsspiller Elise Thornes gjorde at Avaldsnes vant 1-0 over Arna-Bjørnar og er klar for semifinalen i cupen – kanskje.

Av NTB | 10.11.2020 19:23:02

Sport: Kvartfinalen kan nemlig få et etterspill i fotballforbundets doms- og sanksjonsutvalg. Arna-Bjørnar varsler nemlig protest etter en dommerfeil på overtid.

Avaldsnes-keeper Victoria Esson fikk nemlig gult kort for uthaling av tiden, men dommer Veronika Fjeldvær lot henne få tilbake ballen og starte spillet. Ettersom ballen var i spill da det ble blåst, skulle det ifølge regelverket vært dømt indirekte frispark til Arna-Bjørnar inne i 16-meteren.

– Det er frustrerende når du blir frarøvet en potensielt stor målsjanse som følge av en stor dommerfeil, sier Arna-Bjørnar-trener Remi Natvik til TV 2.

Han forteller at laget varslet at det vil bli levert protest.

– Jeg har lagt meg helt flat. Det var en feil avgjørelse, og det burde blitt dømt indirekte frispark, sier Fjeldvær til TV 2.

Arna-Bjørnar har tre dagers frist med å sende en skriftlig anke. Det kan ende med at kampen må spilles om igjen.

En tidlig scoring ble den eneste i tirsdagens kamp. 13 minutter av 1. omgang var spilt da hjemmelaget tok ledelsen. Elise Thorsnes vant ballen høyt i banen, Andrea Nordheim overtok den og kom seg til et skudd som det ble gitt retur på. Den tok Thornes seg av til 1-0 for Avaldsnes.

Avaldsnes er nummer tre i Toppserien og er garantert medalje før søndagens serieavslutning. Med maksimal flyt kan laget også ta gull. Laget startet cupkampen mot Arna-Bjørnar med samme lag som slo Klepp 3-0 i siste serierunde.

Dommeren medgir at hun gjorde en feil.

Arna-Bjørnar hadde et par gode sjanser før hvilen og kunne fort ha scoret også de. Avaldsnes var det beste laget etter pause og vant fortjent, men altså på omstridt vis.

(©NTB)

Flere nyheter: