Menu
Morten Thorsby (t.v.) er klar for Bundesliga-klubben Union Berlin. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Thorsby til Bundesliga – klar for Union Berlin

Den høyreiste norske landslagsspilleren Morten Thorsby (26) har signert for tyske Union Berlin. Der blir han lagkamerat med landsmann Julian Ryerson.

Av NTB | 19.07.2022 11:00:47

Sport: Den tyske klubben opplyser ikke om kontraktslengde, men ifølge rapportene skal den være på fire år. TV 2 har tidligere meldt at Thorsby vil koste den tyske klubben rundt 40 millioner kroner.

26-åringen har en fortid i både norsk og nederlandsk fotball, men har siden 2019 figurert som en sentral skikkelse på midtbanen til Sampdoria.

De solide prestasjonene i Italia har resultert i 15 opptredener med det norske flagget på brystet. Der har det vært tøff kamp på midtbanen i konkurranse med spillere som Sander Berge, Mathias Normann, Fredrik Aursnes og Patrick Berg.

I forkant av 2021/22-sesongen valgte Thorsby å skifte draktnummer i Sampdoria. Draktnummer 18 ble byttet ut med nummer 2 i et forsøk på skape større bevissthet rundt klimaendringene. Thorsby har i flere år vært en aktiv miljøaktivist.

Union Berlin havnet på en overraskende 5.-plass i Bundesliga sist sesong. Den sikret laget billett til høstens gruppespill i europaligaen. Ryerson har vært Union-spiller siden han forlot Viking sommeren 2018.

(©NTB)