Menu
Maria Thorisdottir og United spilte på Old Trafford lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Thorisdottir-assist i historisk United-seier

Maria Thorisdottir og resten av Manchester Uniteds kvinnelag slo West Ham 2-0 i lagets første hjemmekamp på Old Trafford noensinne.

Av NTB | 28.03.2021 01:19:00

Sport: Thorisdottir og lagvenninnene spiller normalt sine hjemmekamper i den engelske superligaen på Leigh Sports Village, men fikk lørdag bruke Old Trafford som følge av den pågående landskamppausen for menn.

Sist det ble avviklet en kvinnekamp på Manchester Uniteds sagnomsuste hjemmearena, var under sommer-OL i London i 2012.

– Jeg tror ikke vi kan få en bedre gressmatte enn den der. Det er en opplevelse vi kommer til å ta med videre. Det er en fin dag for kvinnefotballen, sa Thorisdottir til TV 2.

Den historiske scoringen ble etterfulgt av en ny United-scoring kun seks minutter deretter. Jackie Groenen spilte fri Christen Press i 16-meteren, og sistnevnte avsluttet iskaldt ved å sende ballen bort i lengste hjørne.

West Ham fikk tyske Laura Vetterlein utvist med 12 minutter igjen å spille.

Hun skulle helst sett at United-kvinnenes første kamp på Old Trafford hadde vært med publikum på tribunene.

– Vi har jo blitt veldig vant til det, men selvfølgelig ønsker vi å ha fans. Vi får håpe at det kommer i fremtiden på Old Trafford. Det blir nok ikke siste gangen, sa Thorisdottir.

United er nummer tre på tabellen i superligaen. Opp til byrival Manchester City og toer Chelsea skiller det henholdsvis sju og seks poeng. Chelsea har én kamp mindre spilt enn de andre i toppen.

Den historiske kampen på gigantarenaen i Manchester var målløs til fire minutter var spilt av annen omgang. Da fikk hjemmelaget hjørnespark. Ballen havnet hos Thorisdottir bak i feltet, som headet den i retning mål. Der forlenget Lauren James ballen inn i nettet.

Maria Thorisdottir spilte hele kampen i hjemmelagets forsvarsrekke. Den norske landslagsprofilen ble hentet til United fra Chelsea tidligere i år.

(©NTB)

Flere nyheter: