Menu
Marcus Thomsen fikk ut sitt beste i kulefinalen i friidretts-EM. Foto: Lise Åserud / NTB

Thomsen på 9.-plass i kulefinalen: – For jævlig dårlig teknisk

Marcus Thomsen (24) fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

Av NTB | 15.08.2022 22:51:04

Sport: Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

Thomsen var kun to centimeter bak 8.-plassen som ville gitt flere forsøk i finalens tre siste omganger.

– Jeg følte jeg minst hadde topp åtte inne. 19,93 er en lengde jeg kan kaste i blinde. Det er bare rett og slett skuffende, sa han til NTB og BA etterpå.

– Dette var unnskyld uttrykket: helt for jævlig teknisk. Det ble litt for mye riv og slit, la Thomsen til.

Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09.

Thomsen var smittet med korona da han landet i Stockholm etter hjemkomst fra USA-VM. Det var ikke før helt nylig at han ble frisk igjen.

– Jeg er en person som ikke liker å bruke unnskyldninger uansett om det er korona eller noe annet. Kanskje var det litt av grunnen til at det gikk dårlig etter en lang dag, sa Thomsen.

Filip Mihaljevic fra Kroatia innkasserte EM-gullet med et vinnerstøt på 21,88. De øvrige medaljene tok serbiske Armin Sinancevic (21,39) og tsjekkiske Thomas Stanek (21,26).

(©NTB)

Flere nyheter: