Menu
Automasjon bidrar til at Radio Haugaland kan få ut viktig informasjon raskt og korrekt direkte fra de offisielle kildene. Redaktør Einar Tho i Haugesunds avis hevder at den tekniske løsningen ikke eksisterer. Illustrasjon: Radio Haugaland

Tho ute på glattisen igjen

Redaktør Einar Tho i Haugesunds avis hevder at Radio Haugaland ikke har automasjon på Aktuelt Haugalandet. Hva med å sjekke fakta før man uttaler seg?

Av Egil M Solberg | 16.01.2022 19:24:54

Kommentar: I egen avis og i kommentarfeltene på Facebook hevder redaktør Einar Tho i Haugesunds avis, at Radio Haugaland ikke har en teknisk løsning for automasjon på Aktuelt Haugalandet.

En gjennomsnittlig journalist ville alltid ha sjekket fakta før man går ut med slike personangrep. En redaktør har et særskilt ansvar i så måte. Hans troverdighet er avgjørende for mediet han representerer.

I en årrekke er Radio Haugaland blitt utsatt for oppslag i Haugesunds avis, som bygger på ønsket om å gjøre skade, og hvor sannheten må vike for redaktørens behov for å spre løgner om de han ikke liker.

Når man gjentatte ganger blir fremstilt som kjeltring, rasist og løgner av distriktets dominerende mediehus, blir dette en enorm belasting. Ikke bare for meg personlig, men for hele min familie og de jeg er glad i. Dette kan ikke fortsette og derfor varslet vi i 2020 rettslige skritt.

Denne saken, om deling av et bilde, kan i seg selv virke som en bagatell og noe man burde kunne finne ut av uten å involvere domstolen, men når man ser på 15 år med forfølgelse og spredning av løgner, må vi nå foreta oss noe.

For de som har fulgt med en stund, husker sikkert alle oppslagene i Haugesunds avis om at Radio Haugaland hadde mistet konsesjonen i årene 2008-2010. Det var en fremstilling som ikke hadde rot i virkeligheten – som alle vet i dag. Økonomisk påførte oppslagene oss enorme økonomiske tap.

Vi kan i dag legge frem dokumentasjonen som Oslo tingrett har fått tilgang til og som redaktør Tho i Haugesunds avis ville hindre fremlagt under rettshøringen i sist uke (bildet øverst i saken).

Prisvinner for tekniske løsninger på sosiale medier

Radio Haugaland vant en nasjonal pris for beste sosiale medieplattform i 2013 av fagbladet Kampanje. Den aktuelle tekniske løsningen vi fortsatt bruker, ble utviklet året etter – for å bidra til å gjøre løsningen enda bedre.

Mange husker sikkert politiradioen på Aktuelt Haugalandet. Dette var også en teknisk løsning utviklet for Facebook. Etterhvert som sosiale medier tok over for distribusjon av viktige meldinger, laget vi en oppdatert teknisk løsning for det samme formålet.

Dette dokumenterer over en hver tvil at redaktør Einar Tho igjen har oppkonstruert løgner for å skade en konkurrent. Dette er injurierende og nå må vi vurdere ytterligere rettslige skritt mot Mediehuset.

Flere nyheter: