Menu
Johannes Thingnes Bø leverte et nytt godt løp og vant fredagens 10 km sprint i Nove Mesto. Bildet er fra VM i Anterselva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Thingnes Bø suveren i Nove Mesto, storebror Bø på pallen

Johannes Thingnes Bø gikk et nytt superløp og vant fredagens 10 km sprint i Nove Mesto. Tarjei Bø tok tredjeplassen på en god norsk dag foran tomme tribuner.

Av NTB | 06.03.2020 19:31:21

Sport: Det gikk strålende for de norske skiskyttergutta i den første konkurransen etter VM. I tsjekkiske Nove Mesto gikk Johannes Thingnes Bø et nytt kjempeløp – med bra fart i sporet og ti blinker rett ned var det ingen som kunne tukte stryningen.

For storebror Tarjei ble 10-kilometeren en opptur etter VM. Han endte på tredjeplass, også med feilfri skyting. Spesielt på stående skyting gikk det raskt.

Franske Quentin Fillon Maillet gikk inn til andreplass, 22,8 sekunder etter Thingnes Bø i rennet som gikk foran tomme tribuner i Nove Mesto.

Sammenlagtleder i verdenscupen, Martin Fourcade, måtte ta en bom på stående i fredagens løp og gikk inn til sjetteplass. Det betyr at Thingnes Bø knapper innpå i sammendraget.

Da Thingnes Bø ble spurt om verdenscupen, sa han:

– Jeg må ta små steg, for konkurrentene mine gjør ingen feil, de er alltid topp seks. For meg handler alt om å vinne hvert løp fremover, det er den eneste sjansen jeg har til å ta det til slutt.

Og så ble det en strålende verdenscupdebut for Sturla Holm Lægreid. Holm Lægreid, som nylig tok sølv på sprinten i skiskytter-EM i Hviterussland, imponerte både på standplass og i sporet og gikk inn til en flott 13. plass.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 25, mens Aleksander Fjeld Andersen endte på 61.-plass.

– Endelig skjøt jeg ti på sprint igjen. Det er lenge siden sist. Jeg er veldig fornøyd med løpet, sa Johannes Thingnes Bø i et intervju sendt på NRK.

Flere nordmenn leverte gode prestasjoner i fredagens sprint. Johannes Dale gikk inn til niendeplass med én bom, 1.42,8 etter vinneren.

(©NTB)

Flere nyheter: