Menu
Tarjei Bø veksler med lillebror og ankermann Johannes Thingnes Bø under lørdagens skiskytterstafett i Anterselva. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Thingnes Bø spurtslått i siste stafett før VM

Johannes Thingnes Bø nådde ikke opp i duellen med Emilien Jacquelin på oppløpet i lørdagens stafett. Frankrike fikk godfølelsen før skiskytter-VM neste måned.

Av NTB | 23.01.2021 17:24:11

Sport: Som i Oberhof tidligere i måneden kunne det franske laget juble for seier foran Norge. Jacquelin snek seg foran lillebor Bø før den siste svingen og avgjorde rennet i italienske Anterselva.

Måten det skjedde på, var en tilnærmet reprise fra da franskmannen passerte stryningen og vant jaktstarten i fjorårets VM samme sted.

– I fjor gikk vi og lurte på hverandre, mens i år prøvde jeg å gå det jeg hadde. Jeg tapte da også. Jeg klarer ikke slå ham, dessverre. Det plager meg litt, sa Thingnes Bø til NRK og fortsatte:

– Det er nok en løype som passer ham perfekt. Han er ikke bare en sprinter, han er utholdende også. Jeg har lite å stille opp med mot ham.

Thingnes Bø plaffet ned alle blinkene på første skyting. Deretter måtte han rette opp en bom med ett ekstraskudd da lagene var inne på standplass for siste gang.

Norge innledet sesongen med lagseier i Kontiolahti, men de tre neste stafettene ga norske 2.-plasser. Snur det når gullmedaljene deles ut i slovenske Pokljuka om en snau måned?

Johannes Dale trengte ett ekstraskudd på liggendeskytingen, men skulle få det langt tøffere på stående. Der bommet han fem ganger og måtte ut i strafferunden. 23-åringen kom inn til standplass som en av de fremste og endte med å være bakpå med snaut 50 sekunder.

– Sykt kjedelig. Dette er det verste som finnes, og det er ikke moro å levere de greiene her. Jeg følte meg rolig og kontrollert, men ble kanskje revet med. På ekstraskuddene kom skjelven, sa Dale til NRK.

Han ville ikke svare på om lørdagens opplevelse kan true plassen hans på stafettlaget i VM.

Thingnes Bø sløste ikke med tiden. Han fikk heng på lagene i tet, og derfra skulle den norske seierskampen vare helt til oppløpet. Der ble igjen Jacquelin hakket for sterk. Tredjeplassen gikk til Russland.

Sverige sprakk totalt allerede på første etappe. Hele tre ganger måtte OL-stafettvinner Peppe Femling i strafferunden. Svenskene vekslet som det klart dårligste laget og lå godt over tre minutter bak Norge.

Til slutt endte Sverige på 15.-plass, langt over fem minutter bak vinnertiden.

Søndag skal skiskytterherrene gå 15 kilometer fellesstart. Det blir siste øvelse før VM-alvoret starter med blandet stafett 10. februar.

Sturla Holm Lægreid startet lørdagens stafett for Norge. Han måtte bruke to ekstraskudd på første skyting, men en påfølgende perfekt serie tok Norge helt opp i ryggen på ledende Tyskland. Ved første veksling skilte det kun fire tidels sekund.

En solid etappe av Tarjei Bø hjalp Norge oppover resultatlistene. Han brukte to ekstraskudd på veien og sendte lillebroren ut som ankermann 18,1 sekunder bak Frankrike.

(©NTB)

Flere nyheter: