Menu
Johannes Thingnes Bø gikk inn til annenplass på fellesstart i Anterselva lørdag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

Thingnes Bø slått av Doll på fellesstarten – skjøt bort seieren på siste stående

Johannes Thingnes Bø hadde seieren inne, men misset på siste stående skyting og måtte se tyske Benedikt Doll foran seg i mål på fellesstarten i Anterselva.

Av NTB | 22.01.2022 13:52:25

Sport: Thingnes Bø startet bra til tross for en bom på første liggende skyting. Stryningen gikk forrykende i sporet, og etter den andre liggende skytingen, hvor han banket ned alle blinkene, var han i tet.

Han gikk ut 2,5 sekunder foran Doll. Inntil første stående var avstanden økt. Begge måtte ut i en strafferunde, og nordmannen gikk ut 9,3 sekunder foran tyskeren.

Det hele ble avgjort på siste skyting. Nordmannen bommet på sitt siste skudd, mens Doll var feilfri. Thingnes Bø gikk ut 7,1 minutter bak tyskeren, men hadde ingenting å stå imot med på sisterunden. Det skilte 31,3 sekunder mellom de to til slutt.

– Jeg ga det et realt forsøk ut fra start med én gang, men hadde jeg trykket på mer i 100 meter, så måtte jeg ha lagt meg ned i snøen. Jeg hadde dessverre ingen sjanse til å ta ham igjen i dag, og det var litt dumt. Sju sekunder bak skal være mulig, så gi meg et par uker i høyden før OL, så går nok det bra, sa Thingnes Bø til NRK.

Tyskeren medga at han var glad for at nordmannen ikke tok opp jakten på ham på sisterunden.

Sivert Guttorm Bakken var lenge i teten i åpningen, og med tre runder ble han nummer fem, 1.35. bak.

Tarjei Bø hadde en vond dag på standplass. Med hele seks strafferunder endte han på en skuffende 13.-plass. Vetle Sjåstad Christiansen hadde to bom mindre, men endte på plassen bak.

Filip Fjeld Andersen måtte ut i hele åtte strafferunder og gikk inn til 27.-plassen. En vond rygg var årsaken til den dårlige ståendeskytingen.

2.-plassen må sies å være en opptur for Thingnes Bø foran OL. Han har trøblet med formen tidligere i sesongen, selv om han vant ett renn i Le Grand Bornand. Han hadde den beste langrennstiden på onsdagens normaldistanse og holdt høy fart på fellesstarten før det sa stopp på sisterunden.

Sturla Holm Lægreid var uvanlig ujevn på standplass, men tross tre strafferunder tok han tredjeplassen, 1.28 minutter bak Doll.

(©NTB)

Flere nyheter: