reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johannes Thingnes Bø har fått på plass en større sponsoravtale med YX Norge. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Thingnes Bø sikret seg hovedsponsor for resten av karrieren: – Gir forutsigbarhet og trygghet

Skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø (27) har sikret seg en lukrativ sponsoravtale med YX Norge til og med karrierepunktumet i OL i 2026.

Av NTB | 05.05.2021 14:09:48

Sport: Samarbeidet med bensinstasjonskjeden skal være blant de største kommersielle avtalene for en norsk idrettsutøver, og den blir viktig for Thingnes Bøs videre satsing.

– Det er min klart største sponsoravtale – og den løper i hele fem år til og med OL i 2026. Det er en langsiktighet og trygghet for meg i avtalen, sier Johannes Thingnes Bø.

Verken han eller samarbeidspartneren ønsker å oppgi hvor omfattende avtalen er økonomisk, men daglig leder Thor Kristian Korsvold i YX Norge sa følgende på pressemøtet der avtalen ble presentert.

– Det er ingen tvil om at dette er en betydelig satsing for oss. Det blir fort snakk om millioner. Noe lenger enn det ønsker jeg ikke å gå.

– Det er et naturlig punktum for min karriere. Så dette blir starten på en avslutning. Det blir fem vanvittige rå år, sier stryningen.

Han varsler at han slett ikke er mett etter de siste års suksess. Snarere er han sulten på å bli enda bedre.

– Jeg skal jobbe hardt for å utvikle meg som skiskytter og håper å kunne bidra med enda bedre resultater enn før. YX har gitt meg klarsignal til å være pappa og alt som følger med det, samtidig som jeg skal trykke på for å kjempe om nye gull. Jeg får i pose og sekk med privatliv hjemme og en ny «boost» sportslig.

Det innebærer satsing både på topp og bredde.

– Vi er et selskap som er opptatt av utvikling og prestasjoner, og vi er også lokalt forankret med forhandlere over hele landet. Hos skiskytterne finner vi veldig mange gode forbilder, sier Korsvold.

Tidligere i uken ble det klart at skiskytterforbundet har signert en fireårig avtale med den svenske klesleverandøren Craft.

Thingnes Bø sa etter forrige sesong farvel til en rekke andre personlige sponsorer, og den nye hovedsponsoren overtar erstatter disse plassene. Den ferske avtalen innebærer at YX blir med på reisen fram til han gir seg som skiskytter i Italia-OL om fem år.

YX har vært inne som en av Norges Skiskytterforbunds sponsorer siden 2017, og onsdag ble det klart at de forlenger samarbeidet også med forbundet til og med OL i 2026.

(©NTB)

Flere nyheter: