Menu
Johannes Thingnes Bø bommet på siste skyting. Dermed glapp seieren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Thingnes Bø nummer tre da Maillet vant

Franske Quentin Fillon Maillet utnyttet nordmennenes bom på siste skyting og vant søndagens fellesstart i Pokljuka. Johannes Thingnes Bø ble nummer tre.

Av NTB | 26.01.2020 13:00:26

Sport: Torsdag var Johannes Thingnes Bø tilbake i verdenscupen med et brak etter å ha blitt far. Søndag ødela en bom på siste skyting for nok en seier, men nordmennene leverte god laginnsats.

Thingnes Bø sikret norsk pallplass med sin 3.-plass, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer fire. I tillegg ble Erlend Øvereng Bjøntegaard ble nummer seks, Johannes Dale nummer sju og Tarjei Bø nummer ni.

– Doll er egentlig den fineste ryggen å ha, for han går jevnt hard hele veien, og vanligvis er jeg trygg på å slå han. Men vi rotet det litt til for oss selv. Og dessverre bommet jeg på slutten, sa Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Nå ser han fram til å reise hjem til kone og barn.

– Jeg sitter på flyet allerede om noen timer. Daddy’s coming home.

Søndag var det duket for 15 kilometer fellesstart i Slovenia. På første liggende skyting ble det ett bomskudd for den nybakte pappaen, men på andre liggende var han tilbake med god skyting og fullt hus. Før tredje skyting hadde han kontakt med teten, der franskmennene Maillet og Fourcade gikk først.

Også Christiansen og Dale var i tetgruppen.

Thingnes Bø og Christiansen skjøt fullt hus på første stående skyting, mens de andre måtte ut i strafferunder. Dermed var de to norske først ut fra tredje skyting.

Fourcade endte til slutt som nummer fem.

Dette var siste renn før skiskytter-VM i italienske Antholz.

– I dag var det noe helt annet på ski enn det var på 20-kilometeren. Det var godt å få et bra resultat i siste renn før VM, sa Bjøntegaard til NTB etter 6.-plassen.

Før løpene i Pokljuka hadde ikke forrige sesongs verdenscupvinner konkurrert i 2020, men på torsdagens normaldistanse traff Thingnes Bø samtlige 20 blinker og vant foran erkerival Martin Fourcade. 26-åringen var også med å ta en 2.-plass på mixedstafetten lørdag.

På siste skyting bommet de norske, og dermed kunne franskmennene ta tilbake teten. Maillet utnyttet godt at nordmennene måtte ut i strafferunde og sikret seieren. Thingnes Bø klarte ikke å spurtslå Doll i kampen om 2.-plassen.

(©NTB)

Flere nyheter: