Menu
Johannes Thingnes Bø tok en ny seier søndag. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix

Thingnes Bø fulgte opp stafettsuksessen, klart best igjen i Tsjekkia

Johannes Thingnes Bø vant fellesstarten over 15 kilometer i verdenscupen skiskyting i Tsjekkia. Emilien Jacquelin ble nummer to.

Av NTB | 08.03.2020 14:31:26

Sport: Seks løpere kom inn sammen til siste skyting. Der traff Bø meget godt. Han gikk ut rett bak Jacquelin. Det ble en kamp mellom disse to inn mot mål, men Jacquelin var aldri virkelig i nærheten av å true Bø. Heller ingen andre kom opp til tetduoen.

– Jeg tror det var smøreteamet som vant kampen mot Frankrike i dag. Jeg må takke det, sa Bø til arrangøren etter målgang.

Bø, sammen med storebror Tarjei og Vetle Sjåstad Christiansen overrasket konkurrentene og gikk til allerede på første runde. Lillebror Bø kom inn til skyting 6,5 sekunder foran storebror og Christiansen. Ned til nærmeste ikke-norske var det 17 sekunder.

– Jeg følte allerede i første utforbakke at jeg hadde noen meter, så jeg gikk hardt fra starten, sa Bø om skiene.

Thingnes Bø måtte derimot ut i strafferunden, mens de to andre tapte tid på standplass.

– Hardkjøret førte til at jeg bommet, men jeg fikk fem treff på siste skyting, smilte Bø.

Dermed sikret han seieren og viktige verdenscuppoeng. Han er nå 43 poeng bak Martin Fourcade som ble nummer 14 søndag.

Erlend Bjøntegaard var ikke med hardkjøret på førsterunden. Til tross for det, samt strafferunde på andre og siste skyting, ble han nest beste norske som nummer fem. Johannes Dale ble sjettemann.

Sturla Holm Lægreid, som debuterte i verdenscupen fredag, imponerte igjen. Med 19 treff på standplass ble han nummer 15.

Lørdag vant Norge stafetten i Nové Mesto na Morave. Det var også der søndagens renn ble arrangert.

Rennene er gått uten tilskuere på grunn av koronavirus-utbruddet.

Thingnes Bø fikk også en bom på både andre og tredje skyting. God fart i sporet førte likevel til han var med helt framme inn til både andre, tredje og fjerde skyting.

Tarjei Bøe virket å få det tyngre etter den tøffe åpningen og pådro seg en strafferunde på alle de tre siste skytingene. Han endte likevel som nummer ti. Christiansen bommet en gang på de to stående skytingene og ble nummer sju.

(©NTB)

Flere nyheter: