Menu
Johannes Tingnes Bø er ferdigkonkurrert denne sesongen. Foto: Javad Parsa / NTB

Thingnes Bø avslutter verdenscupsesongen

Skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø går ikke flere verdenscuprenn denne sesongen.

Av NTB | 28.02.2022 16:49:21

Sport: Det opplyser Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

Thingnes avslutter dermed konkurransesesongen. Ifølge forbundet er det «en helhetsvurdering av totalbelastningen de siste årene» som gjør at stryningen nå velger å ta en tidlig ferie.

– Både fysisk og mentalt har det siste året vært ekstra utfordrende med tanke på smittevern og optimalisering mot OL. Siden sist OL i 2018 har det ikke vært rom for en lang pause, og derfor tar jeg meg fri nå, slik at jeg er klar og topp motivert for de fire neste årene fram mot OL i Anterselva i 2026, sier Thingnes Bø i en uttalelse.

Tre verdenscuprunder gjenstår av inneværende sesong. Thingnes Bø ligger på femteplass sammenlagt. Han har 196 poeng opp til ledende Quentin Fillon Maillet fra Frankrike. Det skiller samtidig ikke mer enn 61 poeng opp til Emilien Jaquelin på annenplass.

Tross at det ville vært gode muligheter for klatring på verdenscuplista i sesongavslutningen, forstår sportssjef Per Arne Botnan avgjørelsen om å runde av sesongen.

– Vi respekterer naturligvis Johannes´ avgjørelse, og har forståelse for at det siste året har vært en påkjenning. Han vil holde seg i form, og har allerede satt seg mål om å vinne verdenscupen totalt neste sesong, sier Botnan.

Foruten rennene i Finland skal skiskytterne runde av sesongen med konkurranser i Otepää og Holmenkollen. Thingnes Bø blir altså ikke å se på startstrek noen av stedene.

Stryningen har vunnet verdenscupen sammenlagt de tre siste sesongene. Denne sesongen blir det ingen krystallkuler.

Han tok fire gull og én bronse i OL i Beijing i februar og ble med det skiskytterkonge under vinterlekene i Kina.

Norges Skiskytterforbund har tatt ut Sverre Dahlen Aspenes til verdenscuprennene i Kontiolahti kommende helg.

(©NTB)