reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Dominic Thiem sto for en sterk vending da han hentet inn 0-2 i sett og vant sin første Grand Slam-tittel med 3-2 over Alexander Zverev i finalen i US Open. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB scanpix

Thiem vendte 0-2 til seier over Zverev og tok sin første Grand Slam-tittel

Dominic Thiem tapte de to første settene og så ut til å bli utklasset av Alexander Zverev, men kom tilbake og vant finalen i US Open.

Av NTB | 14.09.2020 02:22:58

Sport: Den 2.-seedede østerrikeren fullførte en etterlengtet triumf med sifrene 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (8-6). Det er seks år siden forrige gang en mannlig tennisspiller vant sin første Grand Slam-tittel.

Zverev hadde sjansen til å serve hjem seieren på 5-3 i femte og avgjørende sett, men Thiem brøt. Så brøt Thiem igjen til ledelse 6-5 og hadde selv sjansen til å serve hjem kampen, men Zverev svarte med finalens 15. servebrudd.

I tiebreak utnyttet Thiem sin tredje matchball og vant 8-6 etter fire timer og ett minutt.

– Vi har kjent hverandre siden vi var rangert rundt 100,-plass, og vi har utviklet et flott vennskap. Etter hvert er vi også blitt rivaler, og det er forbløffende hvor langt vi har nådd. Jeg skulle ønske vi begge kunne ha vunnet i dag, for det ville vært fortjent, sa Thiem henvendt til Zverev.

– Gratulerer, selv om jeg skulle ønske du hadde misset litt flere slag i dag. Dette er nok den første av mange Grand Slam-titler, sa Zverev.

Thiem hadde vunnet sju av sine ni tidligere kamper mot Zverev, men østerrikeren kom kraftig bakpå da den 5.-seedede tyskeren tok kommandoen fra start foran tomme tribuner på Arthur Ashe Stadium.

Zverev vant de to første settene klart og truet med å feie motstanderen av banen, men så våknet Thiem og vant de tre neste settene.

Ikke siden Marin Cilic vant US Open i 2014 hadde en mannlig spiller vunnet sin første Grand Slam-tittel. Det var allerede klart at Cilic ville få avløsning søndag. 23-årige Zverev hadde aldri tidligere kommet lenger enn til semifinale i noen av de fire store turneringene, men etter å ha vendt 0-2 til 3-2 i semifinalen mot Pablo Carreno-Busta ble han selv offer for en dramatisk vending i finalen.

I det neste settet brøt Zverev til 2-1 og 4-1. Thiem avverget fire settballer før han på 5-2 fikk sitt første brudd i kampen, men han utsatte bare det uunngåelige. Zverev servet hjem settet til 6-4 og omsatte den femte settballen etter en time og 19 minutter.

Også i det tredje settet brøt Zverev til 2-1, men da brøt Thiem tilbake til 2-2. Det ga tydelig mersmak, og han brøt igjen til settseier 6-4.

I fjerde sett holdt finalistene serve inntil Thiem brøt til 5-3. Så servet han hjem settet og tvang fram et femte og avgjørende sett.

I tiebreak ledet Zverev 2-0 og 3-2, men det var siste gang Thiem lå under. Han misbrukte to matchballer, men på den tredje slo Zverev ut, og Thiem kunne juble.

Det er første gang siden 2004, da Gaston Gaudio slo Guillermo Coria i Roland-Garros, at Tiden spiller har vendt 0-2 til 3-2 i en Grand Slam-finale.

Tidligere i år var Zverev i sin første Grand Slam-semifinale i Australian Open, men tapte for Thiem. Han så lenge ut til å få sin revansj søndag, men tapte igjen.

Første sett avgjorde Zverev på en halvtime. Han brøt til 2-1 og 5-2 på vei mot settseier 6-2. Thiem spilte seg ikke til en eneste bruddball.

Det startet med to brudd. Thiem gikk opp til 1-0, men Zverev brøt tilbake til 1-1. Så holdt spillerne serven inntil tyskeren gikk opp til 5-3. Han skulle serve hjem seieren, men Thiem skaffet seg to bruddballer og utnyttet den siste. Så brøt han igjen, for sjuende gang, og skulle serve hjem seieren, men i stedet brøt Zverev for åttende gang.

(©NTB)

Flere nyheter: