reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Thiago Alcântara tok fredag farvel med fansen i et åpent brev på Twitter. Han forlater Bayern München etter sju og går sannsynligvis videre til Liverpool. Foto David Ramos / AP / NTB

Thiago bekreftet klar for Liverpool

Thiago Alcântara forlater Bayern München etter sju år i klubben. Liverpool blir neste stoppested.

Av NTB | 18.09.2020 17:38:13

Sport: Det bekrefter den engelske fotballstorheten fredag kveld.

– Dette er en fantastisk følelse. Jeg har ventet lenge på dette øyeblikket, og jeg er så glad for å være her, sier Thiago.

Han fikk sitt første møte med Anfield allerede for 21 år siden.

– Den første gangen jeg var her, var da jeg var fem eller seks år, tror jeg. Faren min spilte mot Liverpool for Celta Vigo. Jeg tror det var daværende Uefa-cupen, sier spanjolen.

Kampen i desember 1998 endte med at Liverpool røk ut av turneringen etter 0-1-tap.

– Jeg er veldig glad for at dette til slutt løste seg, og at vi fikk det til, sier tyskeren og henviser til alle detaljene som må på plass i forbindelse med store overganger.

Allerede torsdag bekreftet Bayern-styreformann Karl-Heinz Rummenigge at det var enighet mellom klubbene om en overgang. Fredag publiserte så Thiago selv et åpent brev på Twitter der han opplyste å ha tatt sin vanskeligste avgjørelse så langt i karrieren.

– Jeg har bestemt meg for å avslutte kapittelet i denne fantastiske klubben, hvor jeg har vokst og utviklet meg som spiller gjennom sju år, skrev 29-åringen.

Spanjolen har vunnet Bundesliga hvert år siden han kom til Bayern i 2013. Før 29-åringen gjorde suksess i Tyskland, spilte han for Barcelona, der han sammen med Lionel Messi vant fire ligagull og tok en mesterligatittel.

Nå skal spanjolen jakte nye meritter med Jürgen Klopps mannskap, som vant mesterligaen i fjor og Premier League i år.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er glad for å ha forsterkningen på plass.

Ifølge BBC skal Thiago være enig med Liverpool om en fireårskontrakt, og klubbene skal ha forhandlet fram en overgangssum på rundt 285 millioner kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: