Menu
Therese Johaug på vei mot et overlegent NM-gull på 10-kilometeren i Harstad lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Therese Johaug utklasset feltet på 10 kilometer – tok sitt 17. NM-gull

Therese Johaug fortsatte «farvel-turneen» som klart best på lørdagens 10 kilometer klassisk i ski-NM i Harstad. Hun tok en suveren tittel foran Marte Skaanes.

Av NTB | 25.03.2022 10:04:33

Sport: Det var aldri tvil om hvem som kom til å ta gullet. Johaugs innsats ga en seiersmargin på 1.43,2 minutter.

NM-tittelen er hennes 17. individuelt i karrieren. Det er bare Marit Bjørgen som har flere med sine 25 triumfer. Johaug ble norgesmester for første gang som 18-åring på tremila i 2007.

– Det er flere yngre jenter som går fort om dagen, så jobben må gjøres. Det er ikke bare å hente dette, sa Johaug til NRK før lørdagens renn.

Likevel så det akkurat sånn ut i skisporet. Dalsbygdas superstjerne var i en helt egen liga.

Johaug hentet tidligere i vinter hjem tre OL-gull fra Beijing-lekene. Etter hjemkomsten avslørte hun at livet som landslagsløper er over ved sesongslutt. 33-åringen stoppet på 82 enkeltseirer i verdenscupen. Den siste kom i Falun for to uker siden.

Skaanes har imponert i skandinavisk cup i vinter. Nylig var hun nest best av de norske bak Johaug på tremila i Holmenkollen. Det er ventet at Strindheim-løperen tar steget fra rekrutt- til elitelandslaget foran neste sesong.

For kvinnene fortsetter NM i Harstad med stafett søndag, sprint mandag og tremil tirsdag. Del to av vinterens norgesmesterskap gås på Lygna 6. til 8. april.

(©NTB)