Menu
Therese Johaugs Vidar vant Holmenkollstafetten lørdag. Foto: Ulf Palm/TT / NTB

Therese Johaug og Vidar vant Holmenkollstafetten

Vidar vant foran arrangørklubb Tjalve i kvinneklassen i Holmenkollstafetten lørdag. Gular vant for fjerde gang på rad etter en dramatisk avslutning for herrene.

Av NTB | 14.05.2022 15:30:54

Sport: Tjalve var på forhånd sett på som en av de aller største vinnerkandidatene, og de hadde hekkeløper Amalie Iuel på siste etappe. Hun kunne imidlertid ikke stoppe Vidar fra å være først over målstreken.

Therese Johaug bidro sterkt til det med en god 7.-etappe.

Lørdag gikk startskuddet for den første Holmenkollstafetten siden 2019. Koronapandemien gjorde at de måtte avlyse på 2020 og 2021-utgaven av arrangementet.

– Det var kjempegøy. Deilig å komme og løpe. Vi hadde et sterkt lag, og det er stappa med jenter som kan å løpe. Alle gjorde sitt beste, og det er alt man kan be om, sa Iuel til Direktesport.

På herresiden ble det dramatisk i avslutningen da Ull/Kisa-løper Thomas Roth falt på den nest siste etappen. Han var da side om side med Gulars Robin Nedrehagen, og med fallet kunne Andreas Håra Bakketun sikre Gulars fjerde strake seier.

– Jeg visste at jeg bare måtte løpe. Det betyr utrolig mye å vinne. Det har vært litt kamp mellom klubbene, men når man da får det til er det så mye deiligere, sa Bakketun.

(©NTB)