Menu
Therese Johaug er klar for Birken. Foto: Lise Åserud / NTB

Therese Johaug klar for Birken – blir lagvenninne med Bjørgen

Therese Johaug stiller til start i Birkebeinerrennet neste helg. Der skal hun kjempe om seieren med Marit Bjørgen som lagvenninne.

Av NTB | 09.03.2022 11:25:11

Sport: Det bekrefter Team Ragde Charge-sjef Jørgen Aukland.

– Therese skal gå både Birkebeinerrennet og Reistadløpet for oss, sier han til NTB.

Johaug er tilknyttet Aukland-brødrenes lag i langløpssammenheng.

– Dette betyr at Therese får en fantastisk avslutning på karrieren sin med flotte langløp. For oss betyr det veldig mye at hun deltar, sier Aukland.

Lørdag gikk Johaug karrierens aller siste tremil i Holmenkollen. Langrennsstjernen legger opp som topputøver om kort tid. Før den tid står imidlertid kommende helgs verdenscupavslutning i Falun og etter alle solemerker flere langløp på programmet.

Teamsjef i Team Ragde Charge, Magnar Dahlen, gleder seg også over Johaugs Birken-start.

– Det er kjempeartig at hun ikke kaster inn håndkleet umiddelbart etter verdenscupen i Falun, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

Dahlen understreker at Johaug kommer til å gå i den norske landslagsdrakten under Birken. Det er hun angivelig forpliktet til som følge av avtalen hun har med Norges Skiforbund.

– Det kommer til å bli kjempegøy, og så får vi se om hun vil stake eller gå med festesmurning. Det blir et interessant spørsmål når vi nærmer oss konkurransen, sier han.

Marit Bjørgen er også del av Team Ragde Charge-laget. Dermed er den tidligere langrennsdronningen og Johaug tilbake som lagvenninner i skisporet om få dager.

(©NTB)