Menu
Giannis Antetokounmpo var i en egen klasse for seg selv i nattens NBA-finalekamp. Foto: Paul Sancya / AP / NTB

«The Greek Freak» herjet da Milwaukee Bucks slo tilbake med storseier i tredje finalekamp

Milwaukee Bucks reduserte til 1-2 i kamper da de feide Phoenix Suns av banen på hjemmebane i Milwaukee Bucks vant 120-100, anført av Giannis Antetokounmpo

Av NTB | 12.07.2021 10:09:06

Sport: I den første finalekampen i Milwaukee på 47 år var det Antetokounmpo som stjal showet. Grekeren noterte seg for spinnville 41 poeng, 13 returer og seks målgivende pasninger, og Milwaukee-seieren gjør at det er full spenning igjen i finaleserien i NBA.

Greske Antetokounmpo er med det bare den tredje spilleren gjennom tidene som har scoret 40+ poeng og plukket 10+ returer i to strake kamper etter hverandre, etter at Shaquille O’Neal gjorde det i 2000, og LeBron James gjorde det i 2016.

Akkurat dét virket usannsynlig da han i kamp fire mot Atlanta Hawks i finaleserien i øst fikk en stygg kneskade. Flere trodde at han var ute i mange måneder som følge av skaden, men grekeren kom tilbake på mirakuløst vist og har herjet så langt i finaleserien.

Suns var bare tre poeng bak etter halvspilt 3. periode (74-77), men derfra og ut var det kun Bucks det handlet om. Firepoengsledelsen ble til en 22 poengs ledelse foran den siste perioden. Og selv om Suns vant den 24-22, vant Bucks trygt 120-100.

– Vi er nødt til å være aggressive fremover, hvis vi vil vinne tittelen. Det blir mentalt herfra, sa Antetokounmpo etter kampen.

Phoenix Suns’ stjernespiller Devin Booker slet tungt. Han spilte bare 29 minutter, satte bare tre av 14 skudd og noterte seg for ti poeng. Chris Paul ble gjestenes toppscorer med 19 poeng.

Kamp fire spilles natt til torsdag norsk tid. Milwaukee vant sin første og eneste NBA-tittel i 1971, mens Phoenix jakter sin første tittel noensinne i lagets første finale siden 1993.

(©NTB)