Menu
Politi og forbipasserende i nærheten av kjøpesenteret Terminal 21 i Korat i Thailand. Minst 20 personer er drept i en masseskyting på stedet. Foto: AP / NTB scanpix

Thailandske spesialstyrker evakuerer kjøpesenter etter masseskyting

Spesialstyrker er i ferd med å evakuere kjøpesenteret der en soldat har tatt gisler og skutt flere personer i byen Korat i Thailand. Minst 20 er drept.

Av NTB | 08.02.2020 18:01:18

Kriminalitet og rettsvesen: Situasjonen var lørdag kveld fortsatt uavklart. Forsvarsdepartementet i landet opplyser ifølge flere medier at politi og spesialstyrker har stormet kjøpesenteret og evakuerer folk fra bygningen.

BBC Thai siterer forsvarsdepartementets talsmann på at minst 20 er drept. Politiet i byen har tidligere lørdag satt tallet på sårede til over 20. Flere hundre skal også ha kommet seg ut av kjøpesenteret, og bilder på Amarin TV viste blant annet en ung kvinne i rullestol som fikk hjelp til å komme seg ut.

Den antatte gjerningsmannens mor er blitt hentet til stedet for å forsøke å overtale ham til å overgi seg.

Mannen som skyter, er ifølge thailandske medier korporal, og Bangkok Post melder at han først skjøt og drepte en oberst, en medsoldat og en 63 år gammel kvinne inne på militærbasen der han var stasjonert.

Han skal deretter ha forlatt området i en stjålet militær Humvee-bil.

Utenfor senteret skjøt han mot folk på parkeringsplassen, og videoer i sosiale medier viser hvordan folk kaster seg i dekning.

Mannen tok seg deretter inn på kjøpesenteret og åpnet ild mot kunder og ansatte, og han skjøt også på en gassbeholder slik at den eksploderte. Det førte til en brann på stedet.

Meldinger i sosiale medier forteller at mannen er tungt bevæpnet, blant annet med maskingevær.

Det befant seg lørdag mange mennesker inne på senteret, og politiet har sperret av området i en radius på 2 kilometer.

Thailandske medier har viderebrakt meldinger folk i kjøpesenteret har lagt ut i sosiale medier, der det går fram at de gjemte seg og hørte vedvarende skyting.

– Døden er uunngåelig for alle, skrev han først på Facebook.

– Så sliten, skrev han senere, etter at angrepet var i gang. Noen nærmere opplysninger om motivet er så langt ikke kjent.

Bangkok Post navngir den angivelige gjerningsmannen og har også lagt ut et bilde av ham, men mannens Facebook-konto er nå stengt.

Korat ligger rundt 250 kilometer nordøst for Bangkok og har drøyt 200.000 innbyggere.

Mannen skal ha skutt mot tilfeldig forbipasserende fra bilen før han stanset ved Terminal 21, det største kjøpesenteret i byen der det er over 200 butikker, kinosenter, skøytebane og spisesteder. Senteret ligger i Nakhon Ratchasima, hovedstad i provinsen med samme navn. Byen omtales som oftest som Korat.

Ifølge Bangkok Post strømmet mannen skytingen inne på senteret på Facebook Live og la ut et bilde av seg selv der han poserer med et automatgevær. På et bilde holder han også en stor .44 magnum-revolver.

(©NTB)

Flere nyheter: