Menu
Fra 1. juli trenger ikke turister som kommer til Suvarnabhumi flyplass utenfor Bangkok eller reiser inn til Thailand på andre måter, å registrere seg på forhånd. Landet skal også fjerne kravet om å bruke munnbind utendørs. Arkivfoto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Thailand dropper munnbindkrav og innreiseregistrering

Thailand letter på koronarestriksjonene og fjerner kravet om munnbind utendørs og forhåndsregistrering for turister.

Av NTB | 17.06.2022 11:01:26

Økonomi og næringsliv: Kravet om å bruke munnbind utendørs ble innført i midten av 2021 da deltavarianten av koronaviruset herjet i landet. Selv om det ikke lenger er et krav, anbefaler myndighetene munnbind utendørs der mange er samlet.

Etter hvert som pandemien har avtatt, har Thailand lettet på restriksjonene i håp om å lokke turistene tilbake til landet.

1. juli fjernes også kravet om registrering før innreise. I stedet for å laste opp vaksinepass og reiseforsikring før avreise, må turister ha med seg vaksinepass eller teste seg ved innreise.

Endringene ses som et forsøk på å få fart på økonomien, som er sterkt svekket på grunn av pandemien. Hittil i år har rundt 1,6 millioner turister besøkt Thailand. I 2019 kom det rundt 40 millioner turister til det sørøstasiatiske landet.

(©NTB)

Flere nyheter: