Menu
FOTO: Office Of Governor Greg Abbott / Gov Abbott screen grab

Texas påbyr bruk av munnbind

Guvernør Greg Abbott i Texas utstedte torsdag et påbud om å bruke munnbind på offentlige steder. Antall koronasmittede når nye høyder i USAs nest største stat.

Av NTB | 03.07.2020 07:53:27

Medisin og helse: Antall koronasmittede når nye høyder i fire store delstater i sør og vest – Arizona, Texas, Florida og California, hvorav de tre siste er blant USAs største.

Abbotts ordre kommer rett før amerikanere starter feiringen av USAs uavhengighetsdag 4. juli og gjelder for fylker med tjue eller flere bekreftede smittetilfeller.

Ansamlinger på mer enn ti personer blir også forbudt, og folk blir pålagt å holde to meters avstand til hverandre.

– Vi har muligheten til å holde forretninger åpne og økonomien på rett spor, men det krever at vi alle gjør vårt for å beskytte hverandre, sier Abbott.

California var på god vei til å få kontroll over viruset etter det første utbruddet, med omfattende nedstengninger. Men fra midten av juni økte smittetallene kraftig igjen da folk begynte å ta lett på smittefaren.

I Los Angeles og 18 andre fylker har myndighetene måttet stenge barer, kinoer og restauranter på nytt, etter en forsiktig gjenåpning.

I Texas derimot var den republikanske guvernøren skeptisk til ideen om nedstengning fra første stund, og allerede i begynnelsen av mai gjenåpnet han mest mulig av økonomien.

De fire delstatene Arizona, Texas, Florida og California meldte onsdag om over 25.000 nye koronasmittede, halvparten av de 51.000 nye tilfellene som ble meldt for USA som helhet.

De siste dagene har smitten økt til dels kraftig i 40 delstater og synes nå ute av kontroll. Foruten et par små stater i Midtvesten er det bare i det nordøstlige USA, der pandemien var på sitt verste i april, at smittetallene nå går nedover.

Californias demokratiske guvernør Gavin Newsom oppfordret sterkt folk til å bruke sunn fornuft ved å ta på seg munnbind og unngå tradisjonelle samlinger med familie og venner i 4. juli-helgen.

Selv om smittetallene ikke var veldig høye da, har de tatt av etter gjenåpningen, og delstaten rapporterte bare onsdag om 8.240 nye smittetilfeller. Til sammen er 175.509 bekreftet smittet i delstaten, og 2.541 personer er så langt døde.

(©NTB)

Flere nyheter: