reklame for Sheiken Bowling
Menu
En helsearbeider ved en teststasjon i El Paso, en av de hardest rammede byene i Texas. Foto: Briana Sanchez / The El Paso Times via AP / NTB

Texas første delstat i USA med én million koronatilfeller

Onsdag passerte Texas én million bekreftede koronatilfeller, som første amerikanske delstat. Til sammen har USA over 10,6 millioner tilfeller.

Av NTB | 11.11.2020 23:08:03

Medisin og helse: Texas har også registrert 19.000 dødsfall siden pandemien begynte. Delstaten satte ny rekord for antall tilfeller på én dag tirsdag, med 10.865.

Smittetallene er på vei oppover i 49 av landets 50 delstater, noe eksperter mener skyldes både kaldere vær og tiltakstretthet. En rekke helsetopper mener nå landets helsevesen er på randen av kollaps.

– Vi er i trøbbel. Om ikke noe snart blir gjort for å stanse veksten i antall tilfeller, blir sykehusene våre mer overbelastet enn de allerede er, og da kan de ikke hjelpe alle som trenger det, sier Dr. Julie Watson ved Integris-sykehuset i Oklahoma.

California, som er landets mest folkerike delstat, nærmer seg også én million tilfeller. USA som helhet har registrert over 240.000 dødsfall, og er landet med flest koronatilfeller og dødsfall i verden.

(©NTB)

Flere nyheter: