reklame for Utvik Autoservice
Menu
Boca Juniors' Carlos Tevez vil at fotballspillere skal avse lønn i lang tid framover. Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB scanpix

Tevez med sterk korona-appell: – Kan gå uten lønn ett år

Carlos Tevez oppfordrer sine stjerne-kollegaer om å takke nei til lønn i mange måneder framover. Han vil hjelpe sine argentinske landsmenn.

Av NTB | 04.04.2020 09:02:41

Økonomi og næringsliv: Tevez er tilbake i hjemlandet Argentina for å avslutte karrieren i Boca Juniors. 36-åringen har en fortid i Manchester United, Manchester City, West Ham og Juventus.

– Dette viruset er en katastrofe. Fotballspillere kan klare seg uten lønn i seks måneder og ett år. Han er ikke like fortvilet som mannen som må jobbe fra seks om morgenen og ikke kommer hjem før sju om kvelden, dette for å skaffe mat til familien sin. Vi fotballspillere kan utgjøre en forskjell og hjelpe andre, sier Tevez og er sitert i en rekke aviser verden rundt.

Han er klar på at fotballstjernene kan hjelpe medmennesker i en svært vanskelig periode.

Argentina er delvis lukket ned, og det er ventet at landet vil oppleve en negativ utvikling av pandemien. Lørdag morgen hadde Argentina 42 koronarelaterte dødsfall siden utbruddet.

– Regjeringen vår gjør det rette nå, men for familier som er stengt inne, desperate og ikke kan komme seg ut uten å bli anholdt av politiet, så er dette svært vanskelige tider, sier Tevez.

– Vi fotballspillere har ikke slike bekymringer. Vi vet vi har mat på bordet.

Det er bare vel tre uker siden Tevez feiret seriemesterskapet med Boca Juniors.

(©NTB)

Flere nyheter: