Menu
Tobias Halland Johannessen var det norske håpet i avslutningen av Flèche Wallone. Foto: jeep vidon / SIPA / Shutterstock / NTB

Teuns vant belgisk sykkelklassiker – spurtslo spansk superveteran

Belgiske Dylan Teuns var best i den bratte avslutningen og vant sykkelrittet Flèche Wallone onsdag. Alejandro Valverde fulgte nærmest.

Av NTB | 20.04.2022 16:34:30

Sport: Valverde, som fyller 42 år om få dager, jaktet sin sjette seier i rittet i det som er hans siste sesong som sykkelproff. Teuns endte opp med å snyte spanjolen for den opplevelsen.

– Jeg har alltid drømt om å vinne en klassiker, og når har det endelig skjedd. Jeg har ikke fått det til i årets vårklassikere, så jeg er superglad nå, sa Teuns.

Det 202,1 kilometer lange rittet ble ikke overraskende avgjort i den avsluttende og svært bratte Mur de Huy. Inn i stigningen kom et felt bestående av de aller fleste forhåndsfavorittene. Teuns var ikke blant de heteste vinnerkandidatene, men la både fjorårsvinner Julian Alaphilippe, Tadej Pogacar og Valverde bak seg.

– Jeg kjenner stedet hvor han (Valverde) pleier å rykke. For fem år siden hang jeg på ham, men han rykket igjen, og da måtte jeg slippe. Denne gang var det jeg som gjorde det neste rykket.

Tobias Halland Johannessen var det norske håpet i rittet. Den usedvanlig lovende Uno-X-rytteren satt i fremre del av feltet inn i avslutningen, men uten hjelperyttere kostet den intense posisjonskampen mye krefter. Dermed kom 22-åringen fra Drøbak aldri inn i den ypperste seiersstriden.

Uno-X-laget var også med på å sette farge på farge på rittet fram mot avslutningen. Danske Morten Hulgaard kom seg med i det ti mann store bruddet som ledet an gjennom store deler av dagen.

Hulgaard måtte slippe de sterkeste av bruddkameratene med drøyt fem mil igjen til mål, mens hovedfeltet innhentet restene av bruddet da kun ni kilometer gjensto.

Den britiske stjernen Tom Pidcock og danske Jonas Vingegaard var blant forhåndsfavorittene onsdag, men de var blant rytterne som ble frakjørt før avslutningen.

– Det er ikke alltid den beste som vinner, men på Mur de Huy trenger man gode bein, og det hadde jeg. Kanskje var jeg den sterkeste i dag, sa Teuns.

Han trillet likevel over mål til en sterk 20.-plass. Like bak kom EF-rytter Odd Christian Eiking på 24.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: