reklame for Utvik Autoservice
Menu
Beboere i Wuhan, i Hubei-provinsen i Kina, der angivelig hele befolkningen på 11 millioner i Wuhan nå skal testes over ti dager. Arkivfoto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix

Testing av Wuhans befolkning startet torsdag

Minst én bydel i Wuhan skal torsdag etter planen ha startet testing av alle sine innbyggere. Byen mistenkes å være arnested for koronaviruset.

Av NTB | 14.05.2020 06:02:42

Vitenskap og teknologi: Onsdag meldte kinesiske statsmedier at Wuhan vil teste de 11 millionene som bor der over ti dager med en såkalt nukleinsyretest.

Torsdag melder nettsiden til den offisielle kringkasteren i provinsen, Hubei TV at testingen starter i et område i Qiaokou, der først tusen innbyggerne testes i grupper.

Det er ikke kommet noen offisielle kunngjøringer om testingen ennå, men ansatte i distriktet bekrefter at de har mottatt bestilling av massetesting fra sentralt hold. Det er uklart om alle de 11 millionene i byen er omfattet av testingen og hvordan en så stor oppgave skal gjennomføres i praksis.

Wuhans foreslåtte nukleinsyretest kan ifølge CNN vise seg mer effektiv enn andre type tester for å påvise smitte på et tidlig tidspunkt, sammenlignet med for eksempel tester som baserer seg på måling av immunrespons i kroppen.

(©NTB)

Flere nyheter: