Menu
Tesla er blitt en børsgigant og er nå ett av de ti største selskapene i USA. Mandag blir aksjen en del av den prestisjetunge S&P 500-indeksen: Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB

Tesla fikk hard medfart på New York-børsen

Tesla ble mandag tatt med i den prestisjetunge S&P 500-indeksen på New York-børsen, men fikk hard medfart og verdien på selskapet falt med 6,5 prosent.

Av NTB | 21.12.2020 23:23:01

Fritid: I fjor slet elbilprodusenten med økonomien, tapene økte og salget ga så lite penger i kassen at enkelte fryktet at selskapet ikke ville klare å betale regningene.

Siden den gang har Tesla levert flere gode kvartaler på rad. I løpet av 2020 er aksjen blitt mer enn åtte ganger så mye verdt.

Mandag ble aksjen tatt inn i S&P 500-indeksen, som er en av de viktigste barometrene for utviklingen på New York-børsen og i amerikansk økonomi.

Tesla ble i utgangspunktet verdsatt til godt over 5.100 milliarder kroner, men i løpet av børsdagen mandag falt aksjekursen og dermed også verdien av selskapet med 6,5 prosent.

På papiret er Tesla likevel fortsatt mer verdt enn Toyota, Volkswagen, General Motors, Ford, Fiat Chrysler, Nissan og Daimler – til sammen.

(©NTB)

Flere nyheter: