Menu
Nils Christian Nordhus er advokaten til den IS-siktede kvinnen som nå er på vei fra Syria til Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Terrorsiktet 29-åring landet på Gardermoen rett før midnatt

Den 29 år gamle norsk-pakistanske IS-siktede kvinnen og hennes to barn kom til Norge med et fly fra København sent fredag kveld.

Av NTB | 18.01.2020 00:09:57

Krig og konflikter: TV 2 melder at i underkant av ti personer eskorterte kvinnen ut fra flyet på Kastrup og til neste fly til Gardermoen. 29-åringen var da ikke iført nikab, men var tildekket med en jakke. Kvinnen ble geleidet helt til sist ut av flyet, men de to barna hennes var ikke å se.

Tirsdag ble det kjent at regjeringen hadde besluttet å hente hjem den terrorsiktede, norske IS-kvinnen, hennes fem år gamle sønn og datteren på tre år.

Kvinnen reiste til IS-kontrollert område i Syria i 2013. I løpet av oppholdet fikk hun to barn. Hun og barna har vært internert i den syriske flyktningleiren Al Hol nordøst i Syria, i rundt ti måneder.

Ifølge TV 2 har kvinnen fløyet med Austrian Airlines fra Arbil fredag ettermiddag. Deretter fra Wien til København og så videre til Oslo.

Både politi, barnevern og helsepersonell var fredag kveld på plass på Gardermoen.

Fra flyplassen skal de først fraktes til sykehus. Kvinnen blir trolig framstilt for varetektsfengsling mandag.

Saken om hjemhentingen av den lille familien har skapt voldsom misnøye i Frp, som nå truer med å gå ut av regjeringen med mindre de får innfridd en rekke nye krav.

Kvinnens advokat Nils Christian Nordhus har varslet en pressekonferanse etter at kvinnen og hennes barn har ankommet Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: