Menu
To kvinner klemmer hverandre utenfor konsertlokalet Bataclan, tre dager etter terrorangrepene 13. november 2015. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Terrorrettssaken i Paris: Politimann beskrev «krigssone» på Bataclan

90 personer ble drept og enda flere såret i konsertlokalet Bataclan i Paris i 2015. En politimann skildret i retten fredag grusomhetene på åstedet.

Av NTB | 17.09.2021 16:37:17

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi hadde aldri sett noe slikt tidligere, sa politimannen da han fredag vitnet i den omfattende terrorrettssaken som for tiden pågår i Paris.

Til sammen 130 personer ble drept i de koordinerte terrorangrepene i Paris den fatale fredagskvelden 13. november 2015.

Brorparten av dem ble drept under en konsert med rockebandet Eagles of Death Metal i konsertlokalet Bataclan i sentrum av den franske hovedstaden. Midt blant de 1.500 publikummerne åpnet terroristene plutselig ild midt i konserten, og to av mennene utløste etter hvert selvmordsbomber.

Fredag forsøkte politimannen å skildre for retten det uvirkelige synet som møtte ham, på åstedet.

Flere ganger slet han med å holde seg fattet og finne de rette ordene da han skulle beskrive det han omtaler som «en krigssone».

– Jeg vil at dere alle skal forstå hva det innebærer å bli skutt med et 7.62-kaliber, det er ikke bare slik at de har et inngangshull og et utgangshull, sa politimannen, som understreket at ofrene i stor grad var ugjenkjennelige.

– Jeg fikk inntrykk at de var henrettet, én etter én, sa han.

Rettssaken er ventet å pågå i ni måneder og er den største i moderne fransk historie. 20 personer er tiltalt, mens seks andre stilles for retten in absentia. Den 31 år gamle fransk-marokkanske Salah Abdeslam antas å være den eneste overlevende fra gruppen som sto bak de koordinerte angrepene.

(©NTB)

Flere nyheter: