Menu
Ingeborg Østgård tok sølv i EM i terrengløp. Foto: Javad Parsa / NTB

Terrengløp: Østgård med EM-sølv i U20-klassen

Ingeborg Østgård løp inn til sølv i U20-klassen under EM i terrengløp i Italia søndag. Rabi Abdullahi Dahir kollapset og er sendt til sykehussjekk.

Av NTB | 11.12.2022 10:27:35

Sport: Det er Østgårds andre sølvmedalje i EM i U20-klassen. Den norske jenta var kun tre sekunder bak vinneren, spanske Maria Forero.

Østgård åpnet forsiktig, men kom etter hvert lenger fram i feltet. På tampen passerte hun konkurrentene i kampen om sølvplassen bak suverene Forero. Hun lå i tet i store deler av løpet like utenfor Torino.

– Det strakk seg ut ganske fort, og det var bra fart i starten. Jeg hadde ikke kontroll. Jeg så at det var en del foran meg, men plutselig tok jeg igjen flere foran. Det betyr mye, og det er stort. Veldig artig, sa Østgård til NRK.

De norske plasseringene holdt til en femteplass i lagkonkurransen. Den teller plassiffer til de tre beste fra hver nasjon.

Esten Hansen-Møllerud Hauen ble beste nordmann på 7.-plass i herrenes U20-klasse, 27 sekunder bak vinneren. Britiske Will Barnicoat vant foran den irske duoen Nicholas Griggs og Dean Casey. Seierstiden ble på 15.15 minutter.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Det er standard prosedyre når noen kollapser uten at vi vet den eksakte årsaken, sier fysioterapeut Vibeke Koren. Hun er Norges Friidrettsforbunds medisinske ansvarlige under mesterskapet.

Simen Gløgård Stensrud ble nummer 27, 47 sekunder bak, mens Vebjørn Hovdefjord endte på 30.-plass. Andreas Fjeld Halvorsen endte nede på 67.-plass. Norge ble nummer fem i lagkonkurransen.

Maren Halle Haugen ble nummer 15, 44 sekunder bak Forero, mens Anna Marie Nordengen Sirevåg og Ina Halle Haugen havnet langt bak på henholdsvis 36.- og 49.-plass.

Rabi Abdullahi Dahir var med fremme i teten tidlig, men etter bare åtte minutter gikk han i bakken og ble liggende. I etterkant viste TV-bildene at han fikk behandling av helsepersonell. Etterpå kom meldingene om at han var bevisst da han ble sendt videre til et sykehus i Torino for sjekk.

(©NTB)