Menu
Elisabeth Terland innrømmer å ha vært en tur i England for å besøke en klubb som har vist interesse for 20-åringen. Foto: Heiko Junge / NTB

Terland innrømmer interesse: – Jeg har vært en liten tur i England

Elisabeth Terland (20) har imponert stort i Toppserien og har spilt seg inn i landslagsvarmen. Nå har klubber på balløya vist interesse for ungjenta.

Av NTB | 22.06.2022 15:16:11

Sport: Terland spiller til daglig i Brann, hvor hun har scoret ti mål på de 15 første kampene denne sesongen.

Det har imponert landslagstrener Martin Sjögren såpass at 20-åringen har fått plass i Norges EM-tropp som skal kjempe om medalje i England i sommer.

Det har også imponert klubber ute på kontinentet. Terland var nemlig på England-tur forrige helg, hvor hun besøkte en klubb som har vist interesse for målgrossisten.

– Jeg har ikke så lyst til å si så mye om det. Det viktigste er å gjøre en bra jobb for Norge og prestere godt i mesterskapet, sier Terland til NTB.

– Ja, jeg har vært en liten tur i England, svarer hun lurt.

20-åringen er ordknapp om hvilke klubber det er snakk om, men innrømmer at det er gøy at klubbene har lagt merke til henne.

– Absolutt, det er bare gøy. Det gir motivasjon. Jeg har jo høye mål og har lyst til å bli en veldig god fotballspiller, så da er det klart at man må ta noen steg på veien, sier hun.

Terland har også imponert for landslaget. På hennes 15 første kamper under Sjögren har hun notert seg for seks mål.

– Elisabeth er et av de største talentene vi har i norsk kvinnefotball. Fortsetter hun sin utvikling, kommer hun til å bli en veldig god fotballspiller over lang tid, sa landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter Terland både scoret og hadde målgivende mot Portugal i Algarve Cup.

– Det blir veldig spennende. Veldig kjekt. Jeg har gledet meg lenge. Det er fin måte å lære veldig mye på og få med seg mye erfaring, sier Brann-spilleren.

Til tross for suksessen i Brann har ikke Terland startet for landslaget siden Portugal-kampen i februar, men hun har likevel store mål om å få spilletid under mesterskapet i England.

– Det er klart at vi har mål som lag sammen. Og så har jeg også egne mål som spiller, så jeg ønsker å bidra så mye som mulig. Og da helst stå på banen. Så er det å prøve å gjøre det så godt som mulig i den rollen du får, som gjør at vi som lag lykkes, sier Terland.

Agenten hennes, Jens Wenzl, har fra før bekreftet overfor Stavanger Aftenblad at det er stor interesse for Terland i flere land i Europa.

Supertalentet debuterte på landslaget i april 2021 borte mot Belgia. Nå er det duket for hennes første mesterskap med flagget på brystet.

(©NTB)

Flere nyheter: