Menu
Alexander Kjær måtte gå av som generalsekretær i Norges Tennisforbund som følge av en personalsak. Senere er det rettet kritikk mot forbundet av flere årsaker. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Tennisforbundet holder ekstraordinært ting i juni

Norges Tennisforbund (NTF) innkaller til ekstraordinært forbundsting etter press fra klubbene rundt medieoppslagene den siste tiden.

Av NTB | 22.05.2020 14:02:50

Sport: Det ekstraordinære tinget skal holdes 20. juni.

«Bakgrunnen er at flere klubber har gjort det klart at et ekstraordinært tennisting er ønskelig for å få en god gjennomgang rundt informasjon som er kommet frem i media den senere tid», heter det i en pressemelding fra forbundet.

Nylig ble det kjent at forbundet har bedt om en ekstern gransking som følge av kritikk av pengebruk, organisasjonskultur og interne forhold.

Tennisforbundet skriver at det er av den oppfatning at sakens dimensjon og viktighet gjør at paragraf 20 i NTFs lover kommer til anvendelse. I paragrafen framgår det at «disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang i forhold til organisasjonsleddets størrelse eller virksomhet kan kun vedtas av årsmøtet/tinget».

Forbundet skriver videre at det ekstraordinære forbundstinget vil få full gjennomgang av spørsmålene som er stilt og god tid til oppfølgingsspørsmål og avklaringer.

– Den siste tiden har vært krevende for alle med et stort hjerte for tennis. Diskusjoner, samtaler og innlegg har vært ført på telefon, i sosiale medier, i aviser og på nettsider. Det har vært vanskelig for mange å få oversikt over hva som stemmer og hva som kun er påstander myntet på å framstille NTF og enkeltpersoner i et dårlig og uriktig lys, skrev tennispresident Lars Gjerdåker og konstituert generalsekretær Aslak Paulsen i en pressemelding sist uke.

NTF kom først i søkelyset da Alexander Kjær gikk av som generalsekretær 1. mai som følge av en personalsak. Senere er det kommet avsløringer rundt pengebruk på reiser og bonuser.

Representanter fra flere klubber har reagert på tennisforbundets pengebruk knyttet til lønninger og reisevirksomhet. Særlig Oslo Tennisklubb og Holmenkollen Tennisklubb har presset på med krav om at det må gjennomføres en ekstern gransking av forholdene i forbundet.

(©NTB)

Flere nyheter: