Menu
Casper Ruud i aksjon mot Holger Rune i Paris. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Tennisdrama i Paris – Ruud berget 2-1-ledelse i tiebreak

Casper Ruud får tøff motstand etter en knallstart, men er i føringen 2-1 over danske Holger Rune etter tre sett i Roland-Garros-kvartfinalen i tennis.

Av NTB | 02.06.2022 00:15:54

Sport: Nordmannen var best i tiebreaket etter et svært jevnt tredje sett. Den skandinaviske duellen på rødgrusen i Paris er blitt mer og mer jevn, men Ruud er nå bare én settseier unna seier.

I så fall vil han nå semifinalen i Grand Slam-turneringen og spille om finaleplass mot den rutinerte kroaten Marin Cilic.

19-åringen Rune skapte tennissensasjon da han slo ut verdensfirer Stefanos Tsitsipas i åttedelsfinalen, men noe nytt sjokk ble det ikke umiddelbart i kvartfinalen.

Ruud spilte effektivt i åpningssettet, brøt Rune på de to første forsøkene og vant 6-1.

Senere skulle han misbruke bruddmulighetene i annet sett, og dansken hevet spillet sitt såpass at han vant 6-4.

I tredje sett ble det action da temperamentsfulle Rune ble brutt av Ruud til 3-4. Han moste racketen sin i bakken før han brølte til moren sin på tribunen at hun skulle forlate arenaen, noe hun også gjorde.

Med moren borte brøt Rune tilbake på direkten. Senere holdt spillerne egen serve til 6-6, men Ruud avgjorde i tiebreaket.

I Grand Slam-turneringer må herrespillerne vinne tre sett for å avgjøre en kamp. Det betyr at Rune må vinne to strake sett for å slå ut nordmannen.

(©NTB)