Menu
Rettens administrator, tingrettsdommer Arne Vikse (t.v.) og aktor, statsadvokat Nina Grande i rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Foto: Heiko Junge / NTB

Tengs-tiltalte kjøpte undertøy i gave til Tengs-venninne

Mannen som står tiltalt for drapet på Birgitte Tengs, har forklart at han kjøpte undertøy i gave til en venninne av Birgitte i 1995.

Av NTB | 09.11.2022 11:11:11

Kriminalitet og rettsvesen: Den tiltalte 52-åringen startet onsdag sin forklaring i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Der forklarte han blant annet at han ikke hadde noen kjennskap til Birgitte Tengs på tiden da hun ble drept i 1995.

Derimot forklarte han at han kjente til en av venninnene til Birgitte Tengs, via lokal kontakttelefon i 1995. På kontakttelefonen skal de ha snakket privat, blant annet om dagligdagse ting.

Etter å ha snakket sammen på kontakttelefonen flere ganger, ble det avtalt at de skulle møtes. Da skal tiltalte ha gitt jenta en BH og en truse som gave. På spørsmål om hvorfor han ga henne gave, svarte tiltalte at han likte å glede folk.

Selve møtet mellom de to skal ha vart i rundt ti minutter. Det ble kun med dette ene møtet – da de raskt forsto at det ikke var noen god kjemi.

Også tidligere har han kjøpt undertøy til jenter i gave – også dette for å glede.

(©NTB)

Flere nyheter: