Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Tengs tiltalt mistenkte forfatter Bjørn Olav Jahr

Flere ganger oppdaget den tiltale 52-åringen i Birgitte-saken at han hadde hatt innbrudd i huset sitt. Han mistenkte at forfatter Bjørn Olav Jahr hadde vært på ferde.

Av Egil M Solberg | 09.11.2022 12:38:13

Birgitte-saken: Det var tilbake i 2019 at politiet fikk første indikasjonen på at de muligens hadde gjort et teknisk funn på strømpebuksa til Birgitte Tengs.

Ekspertene mente å kunne knytte dette til 52-åringen.

Da iverksette politiet en topphemmelig etterforskning. De startet da med avlyttet på telefonen hans, de satte opp et skjult kamera utenfor boligen. De brøt seg også inn alle steder han hadde oppholdt seg, melder TV2.

Han la etterhvert merke til at noen hadde vært i leiligheten hans.

Han trodde da at det var forfatter Bjørn Olav Jahr som hadde vært på ferde i huset hans.

Jahr hadde både skrevet bok om Tengs-saken der han satte søkelyset på flere moduskandidater som ikke hadde blitt grundig etterforsket, deriblant 52-åringen.

Senere medvirket Jahr til en true crime-serie på TV 2 om samme sak. I en av episodene reiste forfatteren hjem til han i Skudeneshavn og konfronterte ham, skriver kanalen.

Konfrontert med blotting og seksuelt motiverte overfall

I vitneboksen ble 52-åringen onsdag konfrontert med at han tidligere er domfelt for å ha overfalt kvinner, blotting og for innbrudd der han har stjålet dametruser.

–⁠ Jeg vet at jeg har gjort mye dumt som jeg ikke er stolt av, sa han da ifølge TV-kanalen.

Flere nyheter: