Menu
*politi
ARKIVBILDE: Politiet

Tengs-siktet gikk løs på nabo med sykkelpumpe

Våren 1986 skal den da unge gutten ha gått til angrep på en kvinne med en sykkelpumpe på Karmøy. Nå er han over 50 år – og siktet for drapet på Birgitte Tengs.

Av Egil M Solberg | 13.09.2021 20:38:11

Tengs-drapet: VG har snakket med en kvinne som ble angrepet av den siktede.

– Jeg husker at angrepet skjedde noen meter hjemmefra, sier kvinnen til avisen.

Mannen skal ifølge avisa først ha passert kvinnen med sykkel og deretter ventet på henne. Uten forvarsel slo han henne syv-åtte ganger i hodet med sykkelpumpen, slik at hun falt i bakken og fikk jakken trukket over ansiktet, ifølge rapporten, som viser til kvinnens politiavhør.

Han skal også ha stilt spørsmål om kvinnen og ektemannen hennes hadde det «gøy sammen». Ifølge rapporten skalv han i stemmen og fremsto seksuelt opphisset. Kvinnen forklarte senere til politiet at hun tolket spørsmålet fra gutten som at han lurte på hva hun og mannen gjorde seksuelt, skriver avisa.

Angrepet med sykkelpumpen ble det første av flere møter med politiet for den unge gutten, som da var i tenårene.

Tenåringsgutten ble, ifølge VGs opplysninger, aldri straffeforfulgt for sykkelpumpe-angrepet, men med tiden kom han stadig i politiets søkelys for andre straffbare forhold.

I februar 1988, vel to år etter sykkelpumpe-angrepet, skrev en politimann et notat etter et avhør. I avhøret tilsto mannen flere tyverier av kvinneklær og kvinnesko fra privatboliger på Karmøy. Et av tyveriene ble begått samme dag som avhøret ble gjennomført, 15. februar 1988, melder avisa.

Den nå drapssiktede mannen hadde tatt seg inn i boligen og soverommet til kvinnen han hadde angrepet med sykkelpumpen et par år i forveien. Der stjal han et sort skinnskjørt og et par svarte støvletter, står det i rapporten.

I løpet av de neste årene domfelles mannen for flere nye forhold, deriblant for et seksuelt motivert overfall mot en psykolog og telefonsjikane, skriver VG.

Gulating lagmannsrett betegnet overfallet mot psykologen som «svært nær opp til et drapsforsøk».

Sist uke gikk politiet ut offentlig og fortalte at mannen fra sykkelpumpe-angrepet fra 1986 var siktet for drapet på Tengs og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen (20) i Stavanger i 2000.

Flere nyheter: