Menu

Tengs-siktet begjærer seg løslatt

Den gjeldende fengslingsperioden for 51-åringen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, utløper torsdag denne uka. Han begjærer seg løslatt.

Av NTB | 16.01.2022 14:07:56

kriminalitet og rettsvesen: – Vår klient begjærer seg løslatt. Han har ikke noe ønske om å møte i retten. Videre fengsling vil derfor bli avgjort ved kontorforretning, sier en av hans forsvarere, advokat Stian Kristensen, til Stavanger Aftenblad.

Dermed blir det ingen behandling av eventuell videre varetektsfengsling fysisk i en rettssal. Varetektsfengslingen av mannen ble i slutten av oktober forlenget i tolv uker.

Politiet sier til Dagbladet at de vil begjære mannen varetektsfengslet i tolv nye uker med hjemmel i straffeprosesslovens paragraf 172a.

51-åringen ble i høst siktet for drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs på Karmøy i 1995. Han ble pågrepet i september etter at DNA-undersøkelser av en blodflekk på Tengs’ strømpebukse pekte på ham. Mannen nekter straffskyld.

Politiet fikk nylig tilbake svar fra ytterligere DNA-analyser, som ifølge forsvareren ikke resulterte i nye funn, skriver Dagbladet.

– Dette endrer ingenting for vår måte å jobbe med saken på. Vi fortsetter arbeidet med å se på bakgrunnsdata og analysemetode. Kontaminering av prøven som ga treff på vår klient, er fremdeles et sentralt tema, sier forsvareren til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: