Menu
Nye vitneavhør gjøres denne uken i etterforskningen av drapene på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen, opplyser politiadvokat Fredrik Martin Soma. Foto: Carina Johansen / NTB

Tengs-saken: Fant blodspor på bil

Det ble funnet blodspor på en bil nær siktedes bolig samme natt som Birgitte Tengs ble drept i mai 1995.

Av Egil M Solberg | 21.09.2021 09:31:55

Tengs-saken: En mann fant bilen sin tilgriset av blod. Bilen stod parkert på en kai i nærheten av boligen til mannen som nå er siktet for drapet. Bileieren varslet politiet, men bilen ble først undersøkt året etter, melder NRK.

Bare en drøy kilometer fra siktedes bolig i 1995, fant en mann bilen sin tilgriset av blod cirka to timer etter at Birgitte Tengs ble drept.

Mannen som fant bilen sin tilgriset av blod, døde i en trafikkulykke i 2009.

Blodsporet gikk fra panseret på bilen og bakover. Hun mener det kunne tyde på at noen hadde kommet borti bilen.

Moren ringte politiet og fortalte om blodet. De sa at de skulle sjekke det ut, men det ble ikke gjort.

I januar 1996, et drøyt halvår senere, ble tv-programmet «Lønning direkte» på TV 2 i sin helhet viet drapet på Birgitte Tengs. Samme kveld tipset mannen nok en gang politiet om det mistenkelige blodfunnet. Han ble kalt inn til avhør måneden etter.

Først 15. februar 1997 blir bilen undersøkt av en tekniker fra politiet. Da er det for sent og blodsporene er for lengst borte.

Sent på høsten 1995 blir det også funnet noen herreklær, ikke langt fra kaien der bilen med blodsporene stod på siktedes hjemsted på Karmøy. På jakka og på to av buksene er det noen store flekker. Datidens teknologi var ikke tilstrekkelig til å hente ut noe DNA-bevis. Det blir derimot funnet tre hår, men disse blir ikke undersøkt. Et av hårene hadde rot.

Dette melder NRK.

Flere nyheter: