Menu
Advokat Arvid Sjødin vil nå be om at erstatningssaken der fetteren til Birgitte Tengs ble dømt, gjenåpnes. Foto: Carina Johansen / NTB

Tengs-fetterens forsvarer til NRK: Politiet bekrefter at fetteren er ute av saken

Politiet bekrefter ifølge Tengs-fetterens advokat at fetteren er helt ute av saken. Fetteren ble dømt for drapet i tingretten, men frikjent i lagmannsretten.

Av NTB | 07.10.2021 11:52:47

Kriminalitet og rettsvesen: I et brev til Arvid Sjødin, som er fetterens advokat, skriver politiinspektør Unni Byberg Malmin ifølge NRK at basert på etterforskningen som er gjennomført, har ikke fetteren på noe tidspunkt hatt status som mistenkt eller siktet i saken.

– Politiet bekrefter med dette at fetteren er ute av saken. Klarere enn dette kan det ikke sies, sier Sjødin.

I brevet skriver Malmin følgende:

«I forbindelse med etterforskningen er det blant annet gjennomført nye DNA-undersøkelser ved GMI i Østerrike i perioden 2017–2019. De nye DNA-undersøkelsene gir ingen treff på fetteren»

Fetteren til Birgitte Tengs ble i 1997 dømt i tingretten for å ha drept den 17 år gamle jenta. Året etter ble han frikjent i lagmannsretten, men i en sivil sak, der andre beviskrav gjelder, ble han dømt til å betale oppreisning til Tengs’ foreldre.

I begynnelsen av september i år ble en annen mann pågrepet og siktet for drapet på Tengs, blant annet basert på resultater fra de nye DNA-undersøkelsene. Mannen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Arvid Sjødin vil nå innen kort tid komme med en begjæring om at erstatningssaken gjenopptas, slik at fetteren en gang for alle blir fullstendig frikjent for drapet.

– Dette er det vi trenger for å gjenåpne saken, sier Sjødin om brevet.

Flere nyheter: