Menu
Forsvarer Arvid Sjødin sier det var på høy tid at fetteren til Birgitte Tengs er frifunnet for Tengs-erstatningen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tengs’ fetter vil kreve erstatning

Fetteren til Birgitte Tengs, som fredag ble frifunnet for erstatning i Tengs-saken, kommer til å kreve erstatning, opplyser advokat Arvid Sjødin til VG.

Av NTB | 04.11.2022 15:21:59

Kriminalitet og rettsvesen: – Ja, det kommer vi til å gjøre, bekrefter fetterens advokat Arvid Sjødin til VG etter at Agder lagmannsrett har frifunnet fetteren til Birgitte Tengs for erstatningssaken etter at de gjenåpnet den sivile erstatningssaken mot ham.

Sjødin kan ikke si noe om hva slags beløp det vil kreves.

– Nei, det kan jeg si noe om. Vi har ikke gått igjennom dette, det har ikke vært det viktigste nå, det viktigste har vært å bli kvitt dommen.

Fetteren ble i sin tid først dømt i tingretten, men siden frikjent i lagmannsretten for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

Han ble imidlertid kjent erstatningspliktig for drapet i den sivile straffesaken og dømt til å betale foreldrene til Birgitte Tengs 100.000 kroner. Nå er fetteren frikjent for dette erstatningskravet.

– Dette har vi ventet på i mange år. Han har vært forhindret i å bo i Norge på grunn av dette, og han har vært utsatt for sjikane og trusler. Og så er det kilovis med skuffelser fra domstolene, sier Sjødin.

(©NTB)

Flere nyheter: