Menu
Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo. Foto: Dave Thompson, AP / NTB

Ten Hag stenger ikke Ronaldo-døren tross «streik» mot Tottenham

Cristiano Ronaldo (37) nektet å bli byttet inn for Manchester United mot Tottenham. Det hevdet manager Erik ten Hag under en pressekonferanse fredag.

Av NTB | 21.10.2022 13:31:37

Sport: Ronaldo gikk av banen før kampen var slutt og forsvant ifølge medierapporter fra stadion før lagkameratene var inne i garderoben etter 2-0-seieren onsdag.

Dagen etter hadde han og ten Hag et møte. Den nederlandske manageren nølte ikke og beordret spilleren midlertidig ut av A-lagstroppen.

På mediemøtet fredag svarte ten Hag kort og konsist på det første spørsmålet.

– Nektet Ronaldo å bli byttet inn?

– Ja.

Ronaldo er ikke aktuell for Chelsea-kampen lørdag.

Portugiseren trener ifølge Manchester Evening News med juniorlaget for tiden. BBC skriver at Ronaldo trener alene.

– Dette vil gi ham tid til å reflektere. Fotball er en lagsport og man må oppfylle visse standarder. Og jeg må styre dette, sa ten Hag.

Ronaldo har kontrakt til sommeren.

– Ronaldo er fortsatt en viktig mann for troppen, kommenterte ten Hag.

«Jeg har alltid prøvd å gå foran med et godt eksempel for unge spillere som kommer opp på lagene jeg har spilt for. Dessverre er ikke det alltid mulig, og noen ganger koker det over», skrev Ronaldo der.

Portugiseren skal spille VM for hjemlandet i november. Han ble hentet til Manchester United i august i fjor da Ole Gunnar Solskjær var manager i klubben.

– Jeg vil ikke gå inn på hva Cristiano og jeg har snakket om. Det blir mellom oss. Men jeg er manager og ansvarlig for kulturen i klubben. Vi har verdier og standarder å forholde oss til i troppen. Vi kommer til å savne ham i morgen (mot Chelsea), men det er en viktig sak for mentaliteten og innstillingen i spillergruppen, sa ten Hag.

Torsdag kveld la United-stjernen selv ut en lang melding på Instagram.

(©NTB)

Flere nyheter: