Menu
Erik ten Hag har gjort sitt første intervju som Manchester United-sjef. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Ten Hag i første United-intervju: – Situasjonen er ikke god

Manchester United ledes av Erik ten Hag fra neste sesong. Han erkjenner at laget ikke står veldig sterkt for øyeblikket.

Av NTB | 23.05.2022 11:16:05

Sport: – Jeg vil bygge et lag som alltid kjemper for hverandre, som står samlet og som vil få resultater, sier Ten Hag i intervjuet med sin nye klubb.

– Vi vil gjøre fansen stolt. Situasjonen er ikke god for øyeblikket. Det er en stor utfordring, sier nederlenderen.

Tidligere mandag ble det klart at Steve McClaren blir Ten Hags assistent. McClaren var Alex Fergusons assistentmanager i United mellom 1999 og 2001. Mitchell van der Gaag, som har jobbet med Ten Hag i Ajax, blir også assistent i Manchester-klubben.

– Det handler om å akseptere den nåværende situasjonen, men også vite at for ett år siden var dette laget nummer to i Premier League. Det er potensial, og det er opp til oss å få det ut. Det er en prosess som vil ta tid, men jeg er overbevist om at vi vil oppnå suksess. Vi må jobbe hardt, og det må være basert på riktig strategi og filosofi, sier Ten Hag.

Hans forgjenger Ralf Rangnick har ved flere anledninger uttalt at United trenger forsterkninger inn mot neste sesong.

52-åringen har ikke vært på Old Trafford som spiller eller trener før. Han har heller ikke overvært en kamp i Manchester Uniteds storstue.

– Det blir fantastisk, og jeg ser virkelig fram til den opplevelsen.

United setter i gang med sesongforberedelsene 27. juni.

Ten Hag var søndag tilskuer da United røk 0-1 for Crystal Palace i London. Laget endte på sjetteplass og spiller i europaligaen til høsten. Han har tro på triumfer i framtiden.

Ten Hag er av samme oppfatning og mener det må komme inn nye spillere i enkelte posisjoner, men gjentar at United i fjor var Englands nest beste lag.

(©NTB)

Flere nyheter: