reklame for Sheiken Bowling
Menu
Telenor er blitt utsatt for et dataangrep og utpressing. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Telenor truet med pengekrav i cyberangrep

Mandag forrige uke ble Telenor utsatt for et dataangrep og utpressing. Utpresserne krevde betaling for ikke å utsette Telenor for flere angrep.

Av NTB | 22.10.2020 07:08:03

Økonomi og næringsliv: Telenor advarer nå andre norske selskaper om at også de kan bli angrepet. Angrepet mot Telenor var et større tjenestenektangrep, der det ble sendt store mengder datatrafikk mot Telenor.

– Slike angrep sender store mengder «søppeltrafikk» mot en internett-tjeneste eller andre eksponerte systemer hos en bedrift, slik at disse blir utilgjengelig for brukerne eller bedriften selv, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Petter-Børre Furberg.

Angrepet varte ifølge Telenor i cirka tre timer, og all trafikk til de berørte tjenester ble tatt ned i en kort periode. Kjernetjenestene, mobil- og bredbåndstjenestene, ble ikke rammet.

Like etter angrepet oppdaget Telenor et trusselbrev som advarte mot at det ville komme flere angrep hvis ikke selskapet betalte angriperne i bitcoin tilsvarende 2 millioner kroner. Telenor har ikke betalt.

– Jeg ønsker å advare om at denne gruppen nå angriper norske selskaper. Jeg vil spesielt advare selskaper som ikke har effektive metoder for å avverge store konsekvenser fra tjenestenektangrep gjennom DDoS-beskyttelse, men det viktigste av alt er å ikke betale. Det vil bare gjøre denne typen angrep lønnsom, og motiverer de cyberkriminelle til å fortsette, forklarer Furberg.

(©NTB)

Flere nyheter: