Menu
Telenor vil samarbeide med C.P. Group i Thailand. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Telenor slår sammen virksomheten i Thailand med storaktør

Telenor og C.P. Group er enige om å slå sammen dtac og True til et nytt telekom- og teknologiselskap i Thailand.

Av NTB | 22.11.2021 04:17:50

Økonomi og næringsliv: De to har «inngått en avtale om å utforske muligheten til å etablere et nytt telekommunikasjons- og teknologiselskap bestående av True og dtac. Det nye selskapet dannes ved å slå sammen to likeverdige parter, og vil bygge videre på styrkene til de to lokale selskapene med sterk støtte fra sine hovedaksjonærer, heter det i en melding natt til mandag.

– Vi tror det nye selskapet kan dra nytte av det digitale skiftet for å støtte Thailands ledende rolle innen digitalisering. Det vil vi gjøre gjennom å ta i bruk globale teknologiske fremskritt og ved å tilby attraktive tjenester og kvalitetsprodukter, fortsetter han.

Dersom transaksjonen godkjennes vil det bli gitt et frivillig tilbud for alle utestående aksjer i dtac og True, etterfulgt av en sammenslåing av selskapene i et nytt selskap, heter det i meldingen.

Han opplyser at det nye selskapet har til hensikt å skaffe finansiering sammen med partnere på 100–200 millioner amerikanske dollar, mellom 900 millioner og 1,8 milliarder norske kroner. Dette skal brukes til å investere i digitale oppstartsselskaper innen nye produkter og tjenester som vil komme thailandske forbrukere til gode, heter det.

– Som et telekommunikasjons- og teknologiselskap kan vi bidra til å utløse det enorme potensialet til thailandske bedrifter og digitale gründere. Det vil også gjøre at vi kan trekke til oss de beste fra hele verden for å gjøre forretninger i Thailand, sier han.

Partene tar sikte på å sluttføre de nødvendige avtalene innen første kvartal 2022. Transaksjonen skal godkjennes av relevante styrer og aksjonærer. I tillegg må vanlige regulatoriske godkjenninger må på plass.

Partene erkjenner at det ikke er sikkert at transaksjonen blir gjennomført, heter det.

Ifølge E24 oppga True i sin siste kvartalsrapport å ha 32 millioner abonnenter, mens dtac meldte om 19,3 millioner abonnenter.

Charoen Pokphand Group – eller C.P. Group – er landets største privateide selskap og har virksomhet i en rekke sektorer, som eiendom og matvarer.

– Vi har opplevd en akselerert digitalisering av det asiatiske samfunnet, og fremover vil både forbrukere og bedrifter forvente mer avanserte produkter og tjenester av høy kvalitet, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor Group.

– Vi har gjennom mange år etablert et tett forhold både til Thailand og den asiatiske regionen, og dette samarbeidet vil styrke det ytterligere, sier Jørgen A. Rostrup, konserndirektør i Telenor Group og leder for Telenor Asia.

Suphachai Chearavanont, konsernsjef i C.P. Group og styreleder i True Corporation, understreker at telekom og teknologi er viktig for Thailands utvikling.

Det er avtalt et bytteforhold på 10.221 True-aksjer per dtac-aksje. Alle aksjonærer i dtac og True vil ha valget mellom å delta i tilbudet eller fortsette som aksjonærer i det nye selskapet, som vil være notert på børsen i Thailand, opplyser Telenor.

True kontrollerer TrueVisions, som er Thailands største aktør innen kabel-TV, og har samme posisjon som internettleverandør gjennom True Internet, ifølge Wikipedia. Gjennom TrueMove H er selskapet også blant landets største innen mobiltelefoni.

(©NTB)

Flere nyheter: